Η Euroleague βρίσκεται στη πιο δύσκολη καμπή της. Ορισμένες ομάδες έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας και άλλες κοντραρονται για το ποια θα αρπάξει την 8η θέση.

Ανάμεσα στις ομάδες για την εξασφάλιση της όγδοοης θέσης είναι η Baskonia όπου μέγαλος πρωταγωνιστής είναι ο Darius Thompson ο οποίος κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις οδηγεί τους Βάσκους προς τον δρόμο αυτό. Δεν βοηθάει εκτελεστικά αλλά και δημιουργικά, στοιχείο πολύ θετικό αν αναλογιστούμε πως πρόκεται για μια rookie χρονιά του.

Μάλιστα, στη πρόσφατη νίκη με την ALBA Berlin, ο Thompson μπήκε στη λίστα με τις περισσότερες ασίστ σε ένα μήνα. Σε μια λίστα που κυριαρχεί ο δικός μας Νικ Καλάθης. Ειδικότερα, ο Αμερικανός στη Baskonia βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 61 ασίστ το μήνα Μάρτιο. Στη πρώτη θέση βρίσκεται φυσικά ο Έλληνας διεθνής της Fener με 74 ασίστ για το μήνα Ιανουάριο τη σεζόν 2019-2020 όταν αγωνιζόταν στους Πράσινους. 56 ασίστ το Δεκέμβρη του 2020 με τους Καταλανούς και μία λιγότερη τον Οκτώβρη του 2019 πάλι με τον Παναθηναικό.

Αναμφίβολα λοιπόν οι δύο αυτοί παίκτες αποτελούν δύο σημαντικούς άξονες δημιουργίας των ομάδων τους.