Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πραγματοποίησε μία εκπληκτική σεζόν με την τούρκικη Merkezefendi, με συνέπεια να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Μάλιστα όπως αναφέρεται στο εξωτερικό ο νεαρός άσος είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Baskonia, μία εξέλιξη που σίγουρα θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα του “Ρόγκα“. Ο προπονητής του 22χρονου SF στον Προμηθέα Luis Kasimiro σχολίασε την πιθανή μετακίνησή του στους Βάσκους και έκανε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Kasimiro στο «noticiasdealava»:

«Θα ξεχώριζα το νεαρό της ηλικίας του, την επιθυμία για μάθηση και τη φιλοδοξία του. Είναι παίκτης που πρέπει να παίζει, με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα και έχει ριμπάουντ.

«Είναι ικανός να παίζει απευθείας μπλοκ, αν και όχι ακόμα με πολύ καλό διάβασμα στο παιχνίδι γιατί είναι πολύ νέος. Ήθελε πολύ να μάθει και ήταν πρόθυμος να μάθει, σαν σφουγγάρι . Ό,τι του έλεγες θα προσπαθούσε να το μάθει. Πριν από δύο σεζόν ήταν ένας παίκτης που χρειαζόταν βοήθεια, αλλά τα πάει πολύ καλά τώρα. Στην εποχή του επρόκειτο να τον υπογράψουμε στην Μπέτις, αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν φτάσαμε σε οικονομικό επίπεδο σε συμφωνία και δεν ταίριαζε με την Μπέτις για τη σύνθεση της ομάδας. Έχει αρκετό ταλέντο για να παίξει στην ACB League

Είναι “3άρι”, αλλά και “2,”. Αν μπορεί να παίξει στο “4”; Ναι μπορεί. Ο τύπος είναι μακρύς, με καλό άνοιγμα χεριών, είναι καλός στα ριμπάουντ και έχει πολύ καλό σουτ από απόσταση, όπως όλα τα σύγχρονα “4’αρια” σήμερα. Μπορεί να παίξει εκεί, αλλά θα έλεγα ότι είναι ένα τριάρι.

Είναι ένα πολύ ευγενικό και συναισθηματικό παιδί. Αυτό που του λες το κάνει και σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτό που βρήκα στην Ελλάδα, από άποψη εργασιακής ηθικής, τεχνικής εκπαίδευσης, στάσης και φιλοσοφίας είναι πολύ πίσω μας. Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν λειτουργούν τόσο αυστηρά όσο εμείς εδώ στο πρωτάθλημά μας».