Η εποχή Jordi Bertomeu στην προεδρία της Euroleague έλαβε κι επισήμως τέλος έπειτα από 22 χρόνια. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Euroleague νέος CEO της διοργάνωσης θα είναι ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού Dejan Bodiroga, κάτι το οποίος ήταν γνωστό εδώ κι αρκετούς μήνες. Έτσι μία νέα εποχή ξεκινά για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, την στιγμή που ο Bodiroga έχει πολλά θέματα να επιλύσει όπως οι σχέσεις της Euroleague με την FIBA, που δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, με συνέπεια να επηρεάζεται με αρνητικό τρόπο το άθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σύμβολο της EuroLeague Dejan Bodiroga, ο οποίος κέρδισε τρεις τίτλους EuroLeague και πολλά ατομικά βραβεία κατά τη διάρκεια μιας θρυλικής καριέρας, ορίστηκε Πρόεδρος της Euroleague Basketball και θα εκπληρώσει επίσης το ρόλο του διευθυντή. Ο Μποντιρόγκα θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Μποντιρόγκα φέρνει τη βαθιά του γνώση και εμπειρία στο νέο του ρόλο και θα επικεντρωθεί στην αύξηση της ποιότητας του ανταγωνισμού για συλλόγους, παίκτες, φιλάθλους, συνεργάτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Εuroleague. Το εκτεταμένο διεθνές δίκτυό του παρέχει τη βάση για μια νέα στρατηγική που επικεντρώνεται στη βελτίωση των θεσμικών σχέσεων της Εuroleague εντός της παγκόσμιας κοινότητας μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένης της EuroLeague Players Association, της EuroLeague Head Coaches Board, της Union of Euroleague Basketball Officials, της FIBA, των εγχώριων πρωταθλημάτων.