Τι αλλαγές θα έχουμε στην Euroleague; Παίζει δυνατά ο Σφαιρόπουλος για την Εφές; Και άλλα πολλά.

Καλοκαίρι χωρίς ιστορίες για μεταγραφές αλλά και μετακινήσεις προπονητών είναι σα να έχεις μπροστά σου ένα άνοστο φαγητό. Απλά δεν γίνεται να το φας. Κάπως έτσι λοιπόν ο Insider θα επιχειρήσει να κάνει μια πρώτη διείσδυση στα δρώμενα στους πάγκους αφού οι αναταράξεις θα είναι πολλές.

Θα θυμάστε όλοι ότι ο Τσους Ματέο από την αρχή της χρονιάς φαινόταν ο πιο «αδύναμος κρίκος» στους πάγκους και βέβαια η θέση του προπονητή της Ρεάλ είναι ελκυστική. Παρότι ο Ισπανός είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεσμεύεται με τριετές στην Παρτιζάν, οι φήμες περί επιστροφής του Ζοτς στην Μαδρίτη απ’ όπου έφυγε το 1997 ήταν έντονες.

Ας μη ξεχνάμε πάντως ότι λίγες μέρες πριν το (θριαμβευτικό για την Ρεάλ) φάιναλ φορ, ο Ματέο φερόταν εκτός ομάδας με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να παρουσιάζεται ως βασική επιλογή. Καλά θα πάει αυτό.

Μια θέση κενή υπάρχει πάντως και αυτή είναι στην Εφές αφού ο Παναθηναϊκός και ο Εργκίν Αταμάν έχουν συμφωνήσει για την ερχόμενη σεζόν. Προσφάτως με επίσημη ανακοίνωση η Εφές διέψευσε τις φήμες για τον Ερντέμ Τσαν. Ο Insider σας λέει ότι μια χαρά «παίζει» ο Τσαν για την Εφές, μόνο που στο προσκήνιο βρίσκεται (πολύ δυνατά μάλιστα) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για να είμαστε ειλικρινείς ο πρώτος στόχος της Εφές ήταν ο Πάμπλο Λάσο ο οποίος όμως προτίμησε το project της Μπάγερν ώστε να χτίσει κάτι από την αρχή. Αυτομάτως απελευθερώνεται ο Τρινκιέρι ο οποίος θα ενδιαφέρει την Βίρτους (όπως κι εκείνος ενδιαφέρεται) εφόσον αποχωρήσει ο Σκαριόλο. Προς το παρόν οι παράγοντες της Βίρτους το διαψεύδουν.

Στην Μπαρτσελόνα τα πράγματα δείχνουν να είναι «σκούρα» για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο οποίος δεν έπιασε τους στόχους αν και είχε ό,τι ζήτησε. Δύσκολος χαρακτήρας ο Σάρας που δεν κατάλαβε ότι η Μπάρτσα δεν είναι Ζαλγκίρις, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς είναι δύσκολος οργανισμός και η Μπαρτσελόνα.

Η επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ ακούγεται έντονα (λέτε να πάρει και τον Μάνο Παπαδόπουλο μαζί;) και μοιάζει το πλέον πιθανό σενάριο. Πολύ πιο πιθανό από εκείνο του Γιάκα Λάκοβιτς, θριαμβευτή του Eurocup που άρχισε την προπονητική του διαδρομή (αν θυμάστε) από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Και για το τέλος; Ο Βασίλης Σπανούλης… Όπως φαίνεται δύσκολα θα παραμείνει στο Περιστέρι. Ομάδες που βρίσκονται στις παρυφές Euroleague ήδη έχουν αρχίσει να σημειώνουν το όνομά του. Κάτι σαν την Βαλένθια (ας πούμε) αν δεν είχε την τριετή συμφωνία με τον Μουμπρού.