Πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στο ΣΕΦ, πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό ο οποίος ηττήθηκε από τη Barcelona με 77-68. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Laprovittola με 17 πόντους ενώ από πλευράς ερυθρόλευκων ξεχώρισε ο Walkup με 14.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη Barcelona να ξεκινάει με ένα μικρό σερί 7-0 και να προηγείται με 11-5. Οι Καταλανοί συνέχιζαν να βρίσκουν τις λύσεις στην επίθεση και να έχουν σταθερό προβάδισμα (11-18) με τον Walkup να δίνει τις λύσεις επιθετικά από πλευράς Ολυμπιακού. Η διαφορά έφτασε μάλιστα και στο +12 (11-23) αλλά ο Παπανικολάου μείωσε στους επτά. H Barcelona ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό και έκανε τη διαφορά και πάλι διψήφια με τον Ολυμπιακό να είναι άστοχος πίσω από τα 6,75 (20-35). Ωστόσο, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Brazdeikis μείωσε στους έξι (32-38) με τον Μilutinov να διαμορφώνει το 34-40 για το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο και με τον Canaan μείωσαν σε 42-39. Ο ίδιος με τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης λίγα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια και αυτός με ατομική προσπάθεια έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του (44-42). Όμως, η Barcelona με τον Laprovitolla πήρε εκ νέου προβάδισμα. Εντούτοις, οι Walkup και Λούντζης είχαν τις απαντήσεις. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Ο Walkup όμως έδωσε σημαντικό προβάδισμα πέντε πόντων (64-59). Με πρωταγωνιστή όμως και πάλι τον Laprovitolla η Barcelona μείωσε στους δύο (66-64) με τον Abrines να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ίδιος μάλιστα με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους έξι ένα λεπτό πριν τη λήξη (66-72). Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στις επόμενες επιθέσεις καθώς η μπάλα του έμενε στα χέρια. Παρόλα αυτά, ο Peters μείωσε στους πέντε 16” πριν τη λήξη. Η εξέλιξη δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος με τους Καταλανούς να παίρνουν μια σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 34-40, 54-56, 68-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.