Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλο το παιχνίδι και έκανε ό,τι ήθελε από την πρώτη περίοδο και μετά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πολύ άνετα επί της άστοχης και ασύνδετης Efes Anadolu (75-57). Ουσιαστικά, οι περυσινοί φιναλίστ της Ευρωλίγκας πέτυχαν την δεύτερη διαδοχική τους νίκη, ανέβηκαν στο 3-2 και πήραν ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό, την ώρα που οι πρωταθλητές Τουρκίας γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από δύο συναπτά ροζ φύλλα αγώνα και υποχώρησαν στο 2-3. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Παπανικολάου (14 πόντοι, επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ), Goss (14 πόντοι, επτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ, τρία κλεψίματα), Peters (12 πόντοι) και Canaan (10 πόντοι), ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψε μόνο ο Bryant με 10 πόντους,

Oι “ερυθρόλευκοι” ήταν πάρα πολύ πιεστικοί στην άμυνα και συνάμα αρκετά αποτελεσματικοί στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βρουν καλό ρυθμό και να πάρουν πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (6-2). Οι άμυνες των δύο ομάδων ήταν πολύ “σφιχτές” και τα επιθετικά ριμπάουντ συνεχόμενα, με τους Πειραιώτες πάντως να διατηρούν μία “βραχεία κεφαλή” (8-5). Τα pop out του Pleiss δημιουργήσαν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των “ερυθρολεύκων”, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να φέρουν τον αγώνα στα ίσα με ένα μικρό 0-5 (10-10). Πάντως, οι νταμπλούχοι Ελλάδος ήλεγξαν εκ νέου το παιχνίδι και με ένα εντυπωσιακό ανάποδο λέι απ του Canaan έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +3 (17-14).

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε στροφές στο μπροστά μέρος του παρκέ και με ένα επιμέρους 4-0 αποσπάστηκε με επτά για πρώτη φορά (21-14), ενώ με τον Goss να μπαίνει στην εξίσωση του αγώνα έφτασε και στο +10 (26-16). O Γιαννούλης Λαρεντζάκης πήρε την σκυτάλη από τον Αμερικανό συμπαίκτη του και με τέσσερις διαδοχικούς του πόντους έστειλε την ομάδα του στο +12 (30-18), με τον Clyburn να ευστοχεί σε ορισμένα δύσκολα σουτ και να δίνει το δικαίωμα στους “κυανόλευκους” να πλησιάσουν στο σκορ (32-25) και τελικά να οδηγούνται στην ανάπαυλα στο -8 (33-25).

Oι γηπεδούχοι βρήκαν το χέρι τους από την περιφέρεια και με δύο διαδοχικά τρίποντα των Canaan και Peters ανέκτησαν το διψήφιο προβάδισμά τους (39-28) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα εξακολουθούσαν να παίζουν πιο απελευθερωμένα στην επίθεση και σε συνδυασμό με την εξαιρετικά συμπαγή τους άμυνα πήραν αέρα 14 πόντων με ένα σημαντικό τρίποντο του Canaan (46-32). Πάντως, η Efes Anadolu έβγαλε άμεσα μία μικρή αντίδραση και έκλεισε ελαφρώς την ψαλίδα (46-36), αλλά το δίδυμο Παπανικολάου – Walkup έκανε την διαφορά για τους γηπεδούχους που έτρεξαν ένα σερί 7-0 και πήγαν στο +17 (55-38). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να κυριαρχεί στο παρκέ και με ένα δύσκολο σουτ του Peters έπειτα από play του Μπαρτζώκα πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 18 πόντων (61-43).

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επανέλθουν στο παιχνίδι μέσω του Larkin, όμως οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και κρατούσαν άνετα αυτό το +17 (63-46). Παρότι τα πάντα είχαν κριθεί, οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και με πρωταγωνιστή τον Goss που ανέλαβε ξανά αρκετές επιθετικές κατάφερε να ξεφύγει με 23 πόντους (71-48) και να δώσει θριαμβευτικές διαστάσεις στην επικράτησή του.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-25, 61-43, 75-57

Δείτε τα στατιστικά εδώ