Ένα ενδιαφέρον ζήτημα έθιξε ο Othello Hunter μέσω προσωπικής του ανάρτησης στο Twitter.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως δεν καταλαβαίνει τον διαχωρισμό μεταξύ γηγενών και ξένων. Παράλληλα, τόνισε πως δίνεται μεγαλύτερη σημασία στους γηγενείς ενώ λέει πως θα έπρεπε και στους Αμερικανούς παίκτες να γίνονται μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αμερικανού σέντερ της Bayern Munich:

“Θέλω απλά να το βγάλω από μέσα μου. Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε Αμερικανούς παίκτες να παίρνουν μακροχρόνια συμβόλαια στην Ευρώπη. Έχουμε ανθρώπους που μιλάνε για τους γηγενείς παίκτες και πως αυτοί θα πρέπει να αποτελούν τον κορμό της ομάδας. Με τρελαίνει αυτό.

Κουλτούρα. Τελεία. Το λέω για να το πω. Νομίζετε ότι οι Αμερικανοί ή γενικά οι παίκτες που πάνε σε μία ξένη χώρα δεν θέλουν να αποτελούν μέρος μιας κουλτούρας νίκης; Ή να είναι μέλη του βασικού κορμού; Αντ’ αυτού όλοι λένε ‘επόμενος’.

Ο επόμενος προπονητής ή ο επόμενος παίκτης επειδή είναι φθηνός. Είναι άσχημο να βλέπεις ομάδες να μην προσπαθούν να χτίσουν μια κουλτούρα νίκης. Δεν λέω όλες, αλλά η πλειονότητα των ομάδων δεν εκτιμάει τους παίκτες όπως θα έπρεπε. Αν το έκαναν δεν έφερναν 4-5 καινούργιους παίκτες κάθε χρόνο και μετά να αναρωτιούνται γιατί δεν μπαίνουν στα playoffs ή δεν φτάνουν στο Final Four.

Πραγματικά πιστεύω ότι οι παίκτες θα έμεναν περισσότερο αν ήξεραν ότι τους υπολογίζουν στις ομάδες. Τα μεγαλύτερα σε διάρκεια συμβόλαια συνεπάγονται καλύτερη ομαδική ταυτότητα και κουλτούρα. Έχεις στην ουσία περισσότερο χρόνο για να χτίσεις μία καλή ομάδα, την οποία μπορείς να εμπιστευτείς. Δεν θα έχεις παίκτες που απλά σκέφτονται τα στατιστικά τους. Οπότε χρειάζεσαι και γηγενείς και ξένους παίκτες για να χτίσεις μία winning culture στην Ευρώπη.

Έχω βαρεθεί να βλέπω τους ξένους παίκτες να μην λαμβάνουν σεβασμό στην Ευρώπη. Δεν χτίζεις την κουλτούρα της ομάδας με γηγενείς παίκτες. Τη χτίζεις με παίκτες. Τελεία. Μην ξεχνάτε, ο ένας χρειαζόμαστε τον άλλο. Τόσο στη ζωή, όσο και στο μπάσκετ. Να έχετε μία ευλογημένη ημέρα”.