Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα τρομερό δεύτερο μέρος και επέστρεψε από το -15, “πέταξε στα σκουπίδια” την ευκαιρία να κερδίσει από την κανονική διάρκεια και τελικά “λύγισε” μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια στο έξτρα πεντάλεπτο. Ουσιαστικά οι “πράσινοι” γνώρισαν την δεύτερη εντός έδρας ήττα του στην παράταση και υποχώρησε στο 1-3, την ώρα που η Maccabi Tel Aviv πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό και ανέβηκε στο 2-1. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε το δίδυμο Colson (21 πόντοι – οκτώ ριμπάουντ) και Brown (12 πόντοι – 12 ασίστ), ενώ για τους “πράσινους” προσπάθησαν οι Vildoza (15 πόντοι), Grigonis (13 πόντοι) και Αντετοκούνμπο (10 πόντοι).

Το παιχνίδι των “πρασίνων” βασιζόταν πολύ στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και το περιφερειακό σουτ, μία συνθήκη που τους έδωσε το δικαίωμα να  πάρουν πλεονέκτημα δύο πόντων (9-7). Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν σφυγμό, διότι βελτίωσαν την άμυνά τους και βρήκαν εύκολα καλάθια στο transition παιχνίδι, με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 0-8 και να προσπεράσουν με έξι πόντους (9-15). Η είσοδος του Lessort έδωσε μεγαλύτερη οντότητα κοντά στην ρακέτα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πάντως παρέμεναν αρκετά αποτελεσματικοί στην επίθεση αν και πλησίασαν ελαφρώς στο σκορ (12-15). Μάλιστα, η αρμάδα του Kattash εξακολουθούσε να βρίσκει συνεχώς σκορ μακριά από την περίμετρο και με το τέταρτο τρίποντό της πήρε πλεονέκτημα οκτώ πόντων (12-20), ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (15-20).

O Kώστας Αντετοκούνμπο βελτίωσε κατά πολύ την δεύτερη ζώνη άμυνας του “τριφυλλιού”, την στιγμή που τελείωσε επιτυχημένα και τις κατοχές που πήρε στο μπροστά μέρος του παρκέ, με αποτέλεσμα η ομάδα του να ισορροπήσει αρκετά την κατάσταση (20-24). Η αρμάδα του Ataman εξακολουθούσε να εμφανίζει τις ίδιες παθογένειες και στις δύο πλευρές του παρκέ (αργές επιστροφές στην άμυνα, αστοχία από την περίμετρο και κακές επιλογές στην επίθεση), με την “ομάδα του Λαού” να κυριαρχεί στο παρκέ και να φτάνει για πρώτη φορά στο +11 (20-31). Το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο και στα επόμενα λεπτά, καθότι οι Ισραηλινοί οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα στο +15 (24-39).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε σαφώς πιο εύστοχος το δεύτερο ημίχρονο (ειδικά έξω από την γραμμή του τριπόντου) και σε συνδυασμό με την αύξηση της πίεσης του στα μετόπισθεν κατάφερε να κλείσει ελαφρώς την ψαλίδα (33-44). Η αποβολή του Ataman με δεύτερη τεχνική ποινή αφύπνισε ακόμη περισσότερο τους παίκτες της ελληνικής ομάδας, που με οδηγό τον Ντίνο Μήτογλου (οκτώ πόντοι) τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ευτύχησε να πλησιάσει στους πέντε πόντους (42-47) και έκανε το παιχνίδι πολύ αμφίρροπο. Η αρμάδα του Kattash ανέβασε αναμενόμενα στροφές μετά την παρατεταμένη αντεπίθεση των γηπεδούχων και χάρις σε ένα κομβικής σημασίας τρίποντο του Brown πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” οκτώ πόντων (49-57).

Ο Vildoza πέτυχε το πρώτο του μεγάλο καλάθι μετά από συνεχείς ανεπιτυχείς προσπάθειες και έτσι οι γηπεδούχοι πλησίασαν ξανά στους πέντε (52-57), ωστόσο η Maccabi απάντησε άμεσα με ένα 0-5 και ξέφυγε με 10 πόντους (52-62). Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έδωσε για ακόμη μία φορά πολύτιμες λύσεις στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με ένα καθοριστικό σουτ του Vildoza έφερε το παιχνίδι σε απόσταση μίας κατοχής (59-62). O Vildoza εξακολουθούσε να είναι το ίδιο καυτός από μακριά και με ένα νέο τρίποντο έγραψε το 62-64, την στιγμή που ο Grigonis αστόχησε σε corner – three κι έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Η άμυνα του “τριφυλλιού” ήταν πλέον πολύ σφιχτή, με τον Μήτογλου να κάνει την διαφορά και με ένα κλέψιμο που κατέληξε σε εύστοχο λέι απ να βάζει μπροστά την ομάδα του (67-66).

Ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο PnR του DiBartolomeo με τον Nebo έβαλε εκ νέου τους “κυανοκίτρινους” σε θέση οδηγού (67-68), εντούτοις ο Vildoza απάντησε με ακόμη ένα τρίποντο για τον 70-68. Ο Colson ανταπέδωσε με ένα floater για το 70-70, ενώ μετά από χαμένες εκατέρωθεν επιθέσεις ο Lessort έκανε το 71-70 στα 43,5΄΄ πριν την λήξη του αγώνα. Στην επόμενη κατοχή οι “πράσινοι” έβγαλαν μία σπουδαία άμυνα, ενώ ο Μήτογλου με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 72-70 στα 7,5”. Στην διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Sorkin κέρδισε το φάουλ από τον Lessort, με τον Ισραηλινό ψηλό να αστοχεί και στις δύο και τον Nebo να έρχεται σαν τρέιλερ για να κάνει το 72-72 στα 4,6”. Στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας ο Vildoza δεν βρήκε στόχο και έτσι το δραματικό αυτό παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν καλύτερα το έξτρα πεντάλεπτο και με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Nebo πέρασε μπροστά με τρεις (73-76), ενώ με ένα μεγάλο σουτ του Brown πήραν μαξιλαράκι πέντε πόντων (75-80). Η επίθεση του Παναθηναϊκού είχε κολλήσει πλέον για τα καλά, με τους Ισραηλινούς να επωφελούνται από αυτό το γεγονός και να κρατάνε το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το καλάθι του Lessort στα 50”. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν μία καθοριστική άμυνα και με καλάθι του Grigonis στα 19΄΄ έφεραν το ματς στον πόντο (79-80), όμως ο Blatt με απόλυτη ψυχραιμία από τις βολές έκανε το 79-82 στα 14΄΄ πριν την ολοκλήρωση του ματς. Ο Σλούκας έκανε διαδοχικές προσποιήσεις και ευτύχησε να κερδίσει φάουλ και τρεις βολές από τον Rivero στα 6”, ωστόσο ευστόχησε στις δύο από τις τρεις και έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Στην επόμενη φάση οι “πράσινοι” έκαναν άμεσα φάουλ στον Brown, που έκανε το 81-84 στα 5,3” και έδωσε ανάσα στην ομάδα του. Οι “πράσινοι” έχασαν και την τελευταία ευκαιρία μήπως πάρουν κάτι θετικό από το παιχνίδι, διότι έκαναν λάθος στην επαναφορά και ο Cleveland έγραψε το τελικό 81-86.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72 (κ.δ), 81-86

Δείτε τα στατιστικά εδώ