Σε ένα απίστευτο ντέρμπι που οδηγήθηκε στην παράταση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την νίκη, χάρις σε ένα τεράστιο σουτ του Williams στα 16” και δύο μεγάλες άμυνες που έβγαλε στην συνέχεια. Mε αυτόν τον τρόπο το “τριφύλλι” όχι μόνο πήρε μία τεράστια βαθμολογική ανάσα, αφού ανέβηκε στο 3-6, αλλά κατάφερε να πάρει και ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη οι Ιταλοί έχασαν ορισμένες ευκαιρίες, για να πάρουν ένα ακόμη σπουδαίο διπλό, με συνέπεια να ηττηθούν και να υποχωρήσουν στο 4-5.

Κορυφαίος και συνάμα clutch  για τους νικητές ήταν ο Derrick Williams με 26 πόντους (5/8 τρίποντα) κι οκτώ ριμπάουντ, ενώ  εξαιρετικοί ήταν κι οι δύο PG των γηπεδούχων Wolters και Lee με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Επίσης ο Bacon μπορεί να μην βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, αλλά πέτυχε 14 πόντους κι έδωσε πολλές λύσεις στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Από την πλευρά του συνόλου του Scariollo ξεχώρισε ο Jaiteh με 20 πόντους (ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα και 10 ριμπάουντ), την στιγμή που είχε συμπαραστάτες τους Ojeleye με 19 πόντους, Lundberg με 14 και οκτώ ασίστ και Teodosic με 12 και πέντε ασίστ.

Oι “πράσινοι” βρήκαν αρκετούς μερικούς αυτοματισμούς στην επίθεσή τους και πήραν ένα μικρό πλεονέκτημα δύο πόντων (5-3), με τον αγώνα να είναι ισορροπημένος και στην συνέχεια (6-6). Βέβαια η άμυνα των Ιταλών βελτιώθηκε στην συνέχεια και με πρωταγωνιστή τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού Daniel Hackett (οκτώ πόντοι) αποσπάστηκαν με επτά πόντους (6-13), τρέχοντας ένα σερί 0-10. Τα πράγματα εξελισσόντουσαν ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να σταματήσουν την δημιουργία του Teodosic κι είδαν τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν πολύ νωρίς στο +12 (7-19), ωστόσο στην συνέχεια οι παίκτες του Radonjic αντέδρασαν ελαφρώς (12-19), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 12-21, κάτι που δυσαρέστησε τους φίλους του “τριφυλλιού, που ξέσπασαν σε χλιαρές αποδοκιμασίες.

Ο Ojeleye συνέχιζε τον χαβά του και το σύνολο του Scariollo διατηρούσε τα διψήφια προβαδίσματά του (17-28), ωστόσο από εκεί κι έπειτα οι “πράσινοι” άρχισαν να συμμαζεύουν την κατάσταση. Αρχικά με ένα τετράποντο του Bacon και ένα γκολ – φάουλ του Gudaitis ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους τέσσερις πόντους, την ώρα που στις επόμενες κατοχές ο Wolters ανέλαβε δράση κι έδωσε στον αγώνα ξεκάθαρα τον χαρακτήρα ντέρμπι (28-30). Ο Iffe Lundberg με δύο τεράστια τρίποντα έδωσε ανάσα στην ομάδα του (32-38), ενώ ο ίδιος παίκτης με γκολ- φάουλ διατήρησε την απόσταση των έξι πόντων για την ομάδα του (35-41). Παρά το γεγονός αυτό το “τριφύλλι” βρήκε εκ νέου τις απαντήσεις και πήγε στην ανάπαυλα μόλις στο -3 (38-41), με συνέπεια να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η ζημιά της πρώτης περιόδου (38-41).

Oι ψηλοί της ιταλικής ομάδας συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο για την άμυνα του Παναθηναϊκού (38-45), ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα (43-45). Ό,τι γινόταν καθ’ όλη την διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου έγινε και τώρα, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν πάντα να ξεγλιστρούν από το ασφυκτικό πρέσινγκ του “τριφυλλιού” (45-53). Oι περιφερειακοί του συγκροτήματος του Radonjic (Lee και Wolters) έκαναν την διαφορά και του δώσαν την ευκαιρία να πάρει το πάνω χέρι στην συνάντηση (56-55) για πρώτη φορά μετά το αρχικό 6-3, ενώ σκοράροντας κατά ριπάς από την περιφέρεια πήρε αέρα επτά πόντων (62-55), έπειτα από ένα σερί 14-0. Παρά την αντεπίθεση των “πρασίνων”, οι Ιταλοί δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν τον αγώνα και με ένα κρεσέντο του Teodosic έφτασαν σε απόσταση βολής (64-62), αλλά την τελευταία λέξη για την τρίτη περίοδο την είπε ο Williams με τρίποντο από το… σπίτι του.

H Virtus υπέπεφτε σε διαδοχικά λάθη κι άστοχα σουτ στο επιθετικό κομμάτι, με τον Παναθηναϊκό να μην εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό, καθότι δεν μπορούσε να ξεφύγει (69-64) και να βάλει γερά τις βάσεις για ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα. Το κακό για τους γηπεδούχους ήταν ότι η επίθεσής του δεν λειτουργούσε όπως στα προηγούμενα δύο δεκάλεπτα, κάτι συνέβαλε στην προσπάθεια των παικτών του Scariollo να μείνουν ζωντανοί για την διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνα (71-68). Παρόλα αυτά το θετικό για τους “πράσινους” ήταν η οργιώδης κατάσταση του Williams, που με τρίποντο διαμόρφωσε το 74-68, ωστόσο με fade -away του Ojeleye η ιταλική ομάδα έφερε τον αγώνα στον πόντο (74-73) στα 2,5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Έπειτα από συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις και των δύο ομάδων ο Teodosic πέτυχε μία από τις γνωστές τρίποντες βόμβες του και έδωσε εκ νέου τον πρώτο λόγο στην Bologna (74-76 στο 38′ 30”), την ώρα που ο Jaiteh έχασε μόνος του τέτ α τετ στα 30” κι οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για την νίκη έμειναν ακέραιες. Έτσι το “τριφύλλι” δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη και με καλάθι του Lee ισοφάρισε στους 76 πόντους στα 12”, την ώρα που ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση έπειτα από το άστοχο σουτ του Lundberg.

Ο Jaiteh διαμόρφωσε το 76-78, όμως με τις επιθέσεις να έχουν κατεβάσει ταχύτητα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ (80-78), αλλά ο Γάλλος ψηλός με 2/2 βολές έφερε τον αγώνα στην ισορροπία (80-80 στο 38′). Η κούραση ήταν εμφανής σε όλους τους παίκτες, κάτι που έφερε μεγάλη αστοχία και στις δύο ομάδες, όμως ο Hackett με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 80-83 στο 39′ κι έφερε σε δυσμενή θέση το “τριφύλλι”, με τον Dwayne Bacon να ισοφαρίζει με ένα τεράστιας κλάσης γκολ- φάουλ  στους 83 και 52″ να απομένουν. Στην επόμενη κατοχή ο Lundberg έβαλε ένα τεράστιο καλάθι για το 83-85, ωστόσο ο Williams με ένα εύστοχο σουτ έξω από την γραμμή των 6,75μ έκανε το 86-85 στα 16” κι ο Lundberg μετά υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει την κατοχή. Ο Bacon έβαλε 2/2 βολές στα 6,6” (88-85), ενώ ο Teodosic αστόχησε σε ένα καταδικασμένο σουτ και οι “πράσινοι” πήραν την νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 38-41, 67-62, 76-76 (κ.δ), 88-85

Δείτε τα στατιστικά εδώ