Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων Κώστας Παπανικολάου επιστρέφει στην ενεργό δράση ύστερα από την απουσία του στη πρώτη διαβολοεβδομάδα της Euroleague. Μετρημένος όπως πάντα στις δηλώσεις του πριν τα σημαντικά ματς, υποστήριξε πως η Monaco είναι ακόμη καλύτερη από πέρυσι ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα για τη μελλοντική πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σίγουρα αγωνιστικά είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, απέναντι σε μια ομάδα που έχει αποδείξει ως τώρα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, πως μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε έδρα. Κέρδισε μέσα στην Μπολόνια, έχασε από την Μακάμπι ενώ ήταν στο +19. Είναι μια πάρα πολύ ταλαντούχα ομάδα, κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε όπως είπα θα χρειαστεί να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε συγκεντρωμένα για να διεκδικούμε τη νίκη. Ποιοτικά έχει αυξήσει το ταλέντο της και την ποιότητά της σε σχέση με πέρυσι».

Τέλος, αναφέρομενος στην κατάσταση της δικής του ομάδας δήλωσε:

«Έχουμε γίνει κουραστικοί να το λέμε. Όμως, όπως και ο κόουτς και τα παιδιά έχουν πει πολλές φορές, να μεν είμαστε σε καλή κατάσταση, όμως, είμαστε ακόμη στον Οκτώβρη. Όλο αυτό ακόμη δεν σημαίνει τίποτα. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορείς να στερήσεις τον ενθουσιασμό από τον κόσμο, το ότι χαίρεται αυτό που βλέπει. Η χαρά του κόσμου είναι ένα κομμάτι, η δική μας δουλειά ένα άλλο».