Διανύουμε μόλις το δεύτερο μισό της 24ης αγωνιστικής της Euroleague. Απομένουν όπως καταλαβαίνουμε λίγες ακόμη εβδομάδες για να μάθουμε ποιες θα είναι οι οκτώ ομάδες που θα κόψουν πρώτες το νήμα της οκτάδας.

Ανέλπιστα λοιπόν (όπως φανερώνει και ο τίτλος μας) θα βάλουμε σε αυτή τη συζήτηση και τη Partizan. Τη Partizan του Zelimir Obradovic η οποία ενώ γράφουμε αυτό το κείμενο βρίσκεται στην 7η θέση με 13 νίκες και 11 ήττες και διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την είσοδο της στην οκτάδα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η ομάδα του Βελιγραδίου είχε λείψει τόσα χρόνια από το προσκήνιο της Euroleague. Ο κόσμος της, ο λαός της και η ιστορία της απαιτούσαν στο να ξαναβρεθεί αυτή η ομάδα στην ελίτ της Ευρώπης. Και βρίσκεται με έναν από τους πιο επιδραστικούς προπονητές του αθλήματος.

Και μιας και μιλήσαμε για επιδραστικότητα, ο Obradovic έχει καταφέρει να μεταμορφώσει την αδιάφορη ομάδα των πρώτων αγωνιστικών που ξεκίνησε δεχόμενη 100 από την ALBA και 103 από τη Baskonia σε ένα σύνολο με διακριτούς ρόλους σε άμυνα και επίθεση.

Ναι, οκ είναι η διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε Eurocup και Euroleague. Φυσικά ήταν και οι τραυματισμοί που κόστισαν στη Σερβική ομάδα παιχνίδια. Μην ξεχνάτε πως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η ομάδα κατέβηκε με επτά παίκτες ελέω τραυματισμών αλλά και Εθνικών Παραθύρων.

Και αν θέλουμε να βρούμε και τις προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει σε αυτήν την αλλαγή δεν θα χρειαστούμε και πολύ χρόνο. Ο Mathias Lessort διανύει δεύτερη νιότη και μετράει 12,8 πόντους και 7,3 ριμπάουντ ενώ λίγα είναι τα ματς που τελείωσε με διψήφιο αριθμό πόντων. Παράλληλα, Punter, LeDay και Nunnaly αποτελούν τους πυλώνες αυτής της ομάδας ενώ στην εξίσωση μπαίνουν πλέον και οι Σέρβοι της Partizan, Smailagic, Trifunovic και Avramovic. Στο κομμάτι της άμυνας κυριαρχεί ο Dante Exum ένα κλέψιμο ανά παιχνίδι ενώ φέτος είναι και ιδιαίτερα επιδραστικός στο επιθετικό κομμάτι με 13,3 πόντους. Ξεχωριστό κομμάτι αποτελεί ο δικός μας Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος σίγουρα έχει ξεπεράσει το νωθρό του ξεκίνημα, παρουσιάζει όμως κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοση του εγείροντας φυσικά ερωτηματικά για το ποιο είναι το ταβάνι του.

Σε κάθε περίπτωση, στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις, η Partizan μετράει οκτώ νίκες και δύο μόλις ήττες, έχοντας μάλιστα κερδίζει και την Efes μέσα στη Τουρκία. Δικαιωματικά λοιπόν λογίζεται ως μία από τις ομάδες-εκπλήξεις της διοργάνωσης που θέλει να μπει σφήνα για οκτάδα.