Η Partizan ήταν εξαιρετική στο τέταρτο δεκάλεπτο και χάρις στην πολύ καλή της επιθετική λειτουργία κατάφερε να επικρατήσει επί της Μaccabi και να κρατήσει αλώβητη την έδρα της για τρίτο συνεχόμενοπαιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο η σερβική ομάδα ανέβηκε στο 4-4 και έπιασε την σημερινή της αντίπαλο, που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό και γνώρισε την δεύτερη διαδοχική της ήττα.

Για τους νικητές στην ζώνη του λυκόφωτος βρέθηκαν ο Exum (πέντε ασίστ) και ο Le Day (επτά ριμπάουντ) με 21 πόντους έκαστος, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Lessort με 16 πόντους, επτά ριμπάουντ κι ορισμένες πολύ καλές άμυνες σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Στον αντίποδα διακρίθηκε ο Baldwin με 23 πόντους και επτά ασίστ, με τους Colson και Poythress να βρίσκονται επίσης σε πολύ καλή μέρα με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Oι άμυνες των δύο ομάδων ήταν ολίγον τι ανύπαρκτες, με το σύνολο του Kattash να το εκμεταλλεύεται και να αποσπάται με έξι πόντους (13-19), την ώρα που έμεινε στην πρωτοπορία μέχρι την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (22-26). Η αναμέτρηση εξακολουθούσε να είναι κλειστή (32-35), με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν τις λύσεις και να παίρνουν αέρα επτά πόντων (37-44), χάρις στο τέταρτο τρίποντο του εξαιρετικού Hilliard. Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Obradovic αντέδρασε και έφερε τον αγώνα στον πόντο (49-50).

O Poythress κυριαρχούσε στους αιθέρες και έδωσε εκ νέου αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του (55-60), όμως η Partizan απάντησε για το 59-60. Βέβαια η Maccabi ήταν αποφασισμένη να αποδράσει με ένα τεράστιο διπλό από την “Stark Arena” και έτρεξε ένα σερί 0-6 (59-66), αλλά η αντίδραση των “ασπρόμαυρων” ήταν πάλι άμεση, αφού ισοφάρισαν με τεράστιο τρίποντο του Nunnaly (66-66). To ντέρμπι καλά κρατούσε με τους Σέρβους να προηγούνται για πρώτη φορά και να πηγαίνουν στην τελική ευθεία του αγώνα με βραχεία κεφαλή (69-68).

Δυο τεράστια τρίποντα των Punter και Madar έφεραν για τα καλά σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους (75-68), που πλέον είχαν ξεκάθαρα το momentum του αγώνα (75-68). Παρά το ξέσπασμα των Σέρβων, οι Ισραηλινοί επανέκαμψαν (75-72) κι έμειναν κοντά στο σκορ και στην συνέχεια (81-77), αν και οι γηπεδούχοι έκαναν πολλές προσπάθειες για να διευρύνουν τα προβαδίσματά τους. Ό,τι δεν κατάφεραν πριν οι παίκτες της Partizan, το πέτυχαν με ένα τρίποντο του Exum, που έστειλε την διαφορά στους εννιά πόντους (86-77), αλλά οι επτάψυχοι φιλοξενούμενοι την ροκάνισαν (88-83). Τελικά ο Lessort με ένα σημαντικό καλάθι έγραψε το 92-84 περίπου 1,5 λεπτό πριν την λήξη του αγώνα και κλείδωσε οριστικά κι αμετάκλητα την νίκη για τους “ασπρόμαυρους¨.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 49-50, 69-68

Δείτε τα στατιστικά εδώ