Σε τεράστια αγωνιστική κάμψη βρίσκεται η Βασίλισσα, η οποία μετά την νέα ήττα στο Βελιγράδι έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα. Έτσι υποχώρησε στο 16-6 κι ισοβαθμεί με την Olimpia Milano, την οποία υποδέχεται μεθαύριο. Η Real δεν πατά καλά τον τελευταίο καιρό, καθώς έχασε εύκολα από την Fener, διασύρθηκε στο ντέρμπι με την Barcelona στην Μαδρίτη, ενώ ακολούθησε κι η βαριά ήττα από την αποκαρδιωτική φέτος Zalgiris στο Κάουνας, πριν την σημερινή ήττα από τον Crvena Zvezda. Κύρια αιτία των ηττών αυτών είναι η κάκιστη επιθετική της λειτουργία, διότι σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις σκοράρει… με το σταγονόμετρο και συγκεκριμένα μόλις 57 πόντους. Πάντως η ομάδα του Laso παραπαίει και στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού το Κύπελλο έχει χαθεί ήδη και στο Πρωτάθλημα έχουν γίνει εντός έδρας γκέλες όπως με την Baskonia και την Valencia.

To ενδεχόμενο τέλος εποχής για τον Laso κι η ανάγκη για rebuilding στα γκαρντ

Με τις εμφανίσεις των Μαδριλένων να είναι κάκιστες τον τελευταίο καιρό υπήρξαν σενάρια που ήθελαν τον Laso na βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο. Η Real διέψευσε αυτά τα σενάρια και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έπραξε, καθότι το θέμα δεν είναι ο προπονητής, αλλά οι κακές εμφανίσεις των γκαρντ. Ο μόνοι που ανταποκρίνεται από τους γκαρντ είναι οι Heurtel και Causer, με τον πρώτο να μετράει 9 πόντους και 4,9 ασίστ έχοντας παράλληλα και αξιοπρεπή ποσοστά ευστοχίας (48% δίποντα, 36,5% τρίποντα) και τον δεύτερο να προσθέτει άλλους 8,2 πόντους. Αντίθετα οι Goss, Llull και Rudy δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του συλλόγου και γι’ αυτό ο Laso προσπαθεί να βρει λύσεις μέσω των tall ball. Η μέτρια απόδοση της backcourt της Real είναι ένας από τους λόγους που έχουν κλείσει σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ισπανία τον Shane Larkin ενόψει καλοκαιριού. Τέλος ένα λάθος των Μερένγκες είναι το γεγονός ότι αποκτήθηκε ο Deck την ώρα που υπήρχε πλειάδα λύσεων στα forward, ενώ με τα ίδια χρήματα η Real θα μπορούσε να φέρει κάποιον πρωτοκλασάτο γκαρντ.

Τέλος με δεδομένο το ντεφορμάρισμα της Real ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να διεκδικήσει την 2η θέση. Παρόλα αυτά το γεγονός η Real υπερτερεί  στην διαφορά στις μεταξύ τους νίκες για μόλις δύο πόντους, της δίνει το δικαίωμα να νιώθει αρκετά ασφαλής προς το παρόν. Πάντως από εκεί που λέγαμε ότι η δεν υπάρχει καμία περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των Πειραιωτών και της ισπανικής ομάδας, ελπίζουμε στο τέλος να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο, αφού η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχασε πολύ άδικα το πλεονέκτημα κόντρα στους Μαδριλένους.