Το παλιό μέλος του τεχνικού επιτελείου της CSKA Moscow Dimitry Sakulin μίλησε σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης και υποβάθμισε σε μεγάλο βαθμό την οκταετία του Δημήτρη Ιτούδη στην “ρωσική αρκούδα”,  με την οποία πανηγύρισε δύο Ευρωλίγκες. Συγκεκριμένα ο 55χρονος τεχνικός ανέφερε ότι ο αποκλεισμός της Εθνικής μας ήταν φυσιολογικός, ενώ υπογράμμισε ότι τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια που πανηγύρισε ο Δημήτρης Ιτούδης με τους Ρώσους ήταν προϊόν της κληρονομιάς που είχαν αφήσει οι Dusan Ivkovic και Ettore Messina αλλά του πολύ ποιοτικού ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «sport-express.ru»:

«Η Ελλάδα έμεινε δίκαια εκτός από τα νοκ άουτ. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε. Αλλά, για ακόμη μία φορά ο Ιτούδης απέδειξε ότι οι επιτυχίες που είχε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν από την κληρονομιά που άφησαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Έτορε Μεσίνα.

Απλώς, καρπώθηκε όλη τη δουλειά των δύο σπουδαίων προπονητών, οι οποίοι δούλεψαν τότε με ταλαντούχους Ρώσους παίκτες όπως Χριάπα, Βοροντσέβιτς, Κουρμπάνοφ, Καούν… Συν ότι απέκτησε τους Ντε Κολό, Χίγκινς, Σέρχι Ροντρίγκεθ και Τεόντοσιτς. Με τέτοιο υλικό πολλοί προπονητές θα είχαν κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες».