Η ομάδα του “Λαού” έδειξε ευθής εξαρχής πως ήθελε το παιχνίδι μετά την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Real, ενώ οι Ισπανοί ήθελαν να συνεχίσουν την καλή τους φόρμα. Ο coach Σφαιρόπουλος αν και είδε την ομάδα του να έχει το προβάδισμα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και μάλιστα να μπαίνει στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με μια διαφορά 6 πόντων εν τέλει δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα μιας και οι “νυχτερίδες” γύρισαν ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και πήραν αυτές εν τέλει μια σπουδαίας σημασίας νίκη, Για τους νικητές μπροστά βγήκαν οι Prepelic(22 πόντοι 73% εντός πεδιάς (2/2 βολές, 4/5 δίποντα 4/6 τρίποντα)) και ο Derrick Williams(15 πόντοι και έβαλε το κρίσιμο τρίποντο που έκανε το 80-80 λίγα δεύτερα πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου).

Με την νίκη της αυτή η Valencia, η οποία παρεπιπτόντως είχε τρομακτικά ποσοστά ευστοχίας(76% από το δίποντο και 67% από το τρίποντο) ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-3.

Για την Maccabi η οποία έπεσε στο 3-7 οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Wilbekin και Caloairo με 25 και 15 πόντους αντιστοίχως δεν βρήκαν όμως συμπαραστάτες για να τους βοηθήσουν

Το Παιχνίδι

Με τον Prepelic να συνεχίζει από εκεί που είχε σταματήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Valencia ήλεγξε το παιχνίδι στο ξεκίνημα (11-5 στο 4′ και 14-9 στο 6′ και 19-14 στο 8‘) ενώ είχε το ισχνό προβάδισμα μέχρι το τέλος τέλος του δεκαλέπτου (19-17). Το παιχνίδι δεν προσέφερε κάποιο ιδιαίτερο επιθετικό θέαμα με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ στη συνέχεια η Maccabi με ένα 7-2 μετέτρεψε το 23-19 υπέρ των Ισπανών σε 25-26. Οι Caloairo  και Wilbekin ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν να «απαντήσουν» στον εξαιρετικό Σλοβένο guard, ο οποίος με την βοήθεια των Tobey και Wiliams έδωσαν αέρα 6 πόντων (43-37) στο ημίχρονο.

Στην 3η περίοδο η ομάδα του coach Σφαιρόπουλου ήταν εκείνη που πήρε την κατάσταση στα χέρια της και γύρισε το ματς. Με επιμέρους 17-7 προηγήθηκε με 54-50 στο 27′ με τους δύο παίκτες της Maccabi να αποτελούν και τους απόλυτους πρωταγωνιστές του αγώνα.

Το 30′ έκλεισε με την διαφορά στην ελάχιστη τιμή της υπέρ της “ομάδας του Λαού” (58-59) αλλά οι νυχτερίδες μπήκαν πολύ δυνατά στην τελευταία περίοδο και με ένα 8-1 ανέκτησαν τα ηνία στο σκορ (66-60). Όμως υπολόγιζε χωρίς τον Scottie Wilbekin, ο οποίος έμοιαζε να πετάει βότσαλο στον ωκεανό της La Fonteta. Με προσωπικό ρεσιτάλ η Maccabi έκανε την ολική ανατροπή και έφτασε στο +7 (70-77) με δικό της 17-4 σε διάστημα πέντε λεπτών.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι τελείωσε, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με τους Vives και San Emeterio να δίνουν το σάλπισμα της αντεπίθεσης, η Valencia κατάφερε να πραγματοποιήσει επιμέρους 10-3 σε ενάμιση λεπτό με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στα ίσια (80-80) πριν από την τελευταία φάση που έκρινε το ματς. 

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 43-37, 58-59, 82-80

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ