Χθες, ο Vasilie Misic ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και θρυμμάτισε τους «πράσινους» με 33 πόντους σε 33 λεπτά, παρέα με 5 τρίποντα. Το basketblog.gr λοιπόν, θυμάται τις προηγούμενες εμφανίσεις του σταρ της Efes Anadolu επί ελληνικού εδάφους, εμφανίσεις που είναι ορισμένες εκ των κορυφαίων στην καριέρα του!

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν του, γίνεται αντιληπτό πως έχει πληγώσει ξανά τα ελληνικά χρώματα, και κυρίως τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Misic εδώ και 3 σεζόν έχει σκοράρει 20+ πόντους στο ΣΕΦ. Φέτος, πριν από περίπου 1 μήνα, σκόραρε 20 πόντους και μοίρασε 7 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του. Πέρυσι, είχε πετύχει 27 ολόκληρους πόντους, τότε career high, από κοινού με 5 ασίστ, ενώ ένα χρόνο πιο πίσω, σκόραρε 24 και μοίρασε 6 ασίστ.

Ουσιαστικά, στις 3 τελευταίες του παρουσίες στον Πειραιά, ο Misic μετράει 23.6 πόντους και 6 τελικές πάσες, ενώ έχει φύγει με τη νίκη τις 2 από αυτές τις φορές.

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν υπήρχε η χθεσινή σούπερ επιπέδου εμφάνιση του 26χρονου guard. Συνολικά, ο Misic έχει αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ 6 φορές, και μέχρι χθες μετρούσε μόλις 6.2 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Με τους 33 πόντους όμως, που πέτυχε χθες (νέο career high), έφτασε στους 10.6 πόντους, αναβαθμίζοντας τα επιθετικά στατιστικά του κατά 40%!

Φαίνεται λοιπόν, πως η Ελλάδα…του πηγαίνει πολύ!