Στο Λυών ASVEL και Maccabi διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ένα αρκετά σημαντικό παιχνίδι για την συνέχεια τους στην διοργάνωση με τελική νικήτρια την Villeurbanne

Για τους νικητές Γάλλους ξεχώρισαν οι Fall , Cole και Lighty με 15,15 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ενώ για τους ηττημένους Ισραηλίτες προσπάθησαν οι Wilbekin,Bryant και Βedner με 25,12 και 11 πόντους αντίστοιχα αλλά δεν ήταν αρκετοί.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι δυο ομάδες παρότι παίζανε κλειστές άμυνες ήταν αρκετά αποτελεσματικές στην επίθεση με αποτέλεσμα να έχουν αρκετά υψηλά ποσοστά ευστοχίας αλλά καμία από τις δυο ομάδες να μην καταφέρνει να παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα. Στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου παρόλα αυτά η Villeurbanne έσφιξε την άμυνα της και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 6(30-24).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γάλλοι προσπάθησαν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους κυρίως προερχόμενοι από την άμυνα τους όχι μόνο κράτησαν την διαφορά τους αλλά την διεύρυναν κιόλας σε διψήφιο αριθμό(44-30 στο 15′), κάπου εκεί η ομάδα του Σφαιρόπουλου μαζεύτηκε αμυντικά ανέβασε την επίδοση της επιθετικά και πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 9 πόντους(50-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γάλλοι μπήκαν αρκετά δυνατά να φτάνουν στα πρώτα δύο λεπτά στο +13(55-42) όμως κάπου εκεί η Maccabi ανασυντάχτηκε έσφιξε την άμυνα της σε αρκετά πιεστικό για τους Γάλλους βαθμό ανέβασε τα ποσοστά της στην επίθεση και με μπροστάρη το superstar της Scottie Wilbekin κατάφερε να μειώσει και εν τέλει να κλείσει την τρίτη περίοδο στο -3(67-64).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο αμφότερες οι δυο ομάδες μπήκανε με σκοπό να πάρουνε το παιχνίδι με τους Γάλλους από τα πρώτα λεπτά και με ένα 7-0 σερί πήγαν στο +10(74-64), κάπου εκεί η Maccabi προσπάθησε να αντεπιτεθεί αλλά η Γάλλοι δεν τους άφησαν να είναι για πολύ στο παιχνίδι και πηγαίνοντας στο +11(78-67) πήρε το παιχνίδι και στο υπόλοιπο του χρόνου προσπάθησε να το διαχειριστεί σωστά για να επικρατήσει εν τέλει με το τελικό 84-81.

Τα Δεκάλεπτα:30-24,50-41,67-64,84-81
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ