Η Zalgiris μπορεί να έχασε διαφορά 11 πόντων και να βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο πριν το τέλος, ωστόσο χάρις σε έναν μεγάλο τρίποντο του Butkevicius και την εντελώς λάθος επίθεση του Santoransky κατάφερε να επιβληθεί της Barca για δεύτερη διαδοχική σεζόν εντός έδρας και να πάρει το δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα στην διοργάνωση, με συνέπεια να ανέβει στο 2-2. Στον αντίποδα οι Καταλανοί προβλημάτισαν για ακόμη μία φορά με την εμφάνισή τους, την ώρα που έχασαν και τα κρίσιμα σουτ στο τέλος. Έτσι ηττήθηκαν δίκαια από την παθιασμένη Zalgiris κι υποχώρησαν στο 2-2.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ulanovas με 15 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Evans με 18 πόντους, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ παραλίγο να αποβεί μοιραίος για την ομάδα του. Ακόμη εξαιρετικός ήταν κι ο Smits με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, πληγώνοντας έτσι την πρώην ομάδα του. Για τους ηττημένους προσπάθησε ο Vesely με 12 πόντους, ενώ θετικότατος ήταν κι ο Jokubaitis με 10 πόντους και έξι ασίστ. Επιπλέον διψήφιοι για τους “Blaugrana” ήταν τόσο ο Higgins (10 πόντοι) όσο κι ο μοιραίος Santoransky (10 πόντοι).

Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα και βρίσκοντας εύκολους πόντους στην επίθεση αιφνιδίασαν την Barcelona, με συνέπεια να πάρουν πλεονέκτημα έξι πόντων (20-14). Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου οι Καταλανοί ανέβασαν ρυθμούς και πλησίασαν στον πόντο, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκαν μετά από πολλή ώρα (26-27).

Kάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν ξανά τις παθογένειες της πρώτης περιόδου, με τους παίκτες του Maksvytis να το εκμεταλλεύονται και να απαντούν με ένα 9-0 για το 35-27, έχοντας ως όπλα τον Ulanovas και το επιθετικό ριμπάουντ. Mάλιστα ο Smits έδωσε πλεονέκτημα εννιά πόντων στους Λιθουανούς (38-29), το οποίο το διαφύλαξαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους έπειτα από τρίποντο και φάουλ του Evans (44-35).

Kevarrius Hayes on clean up duty and makes the shot #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/t9VjkVvzqQ

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 20, 2022

H επιθετική λειτουργία του συνόλου του Jasikevicius χώλαινε, με αποτέλεσμα η Zalgiris να αποσπαστεί για πρώτη φορά στον αγώνα με 11 πόντους (48-37) και να βάλει δύσκολα στους Καταλανούς. Η Barca επανέκαμψε άμεσα και με οδηγό τον Higgins, που πέτυχε οκτώ διαδοχικούς πόντους, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (50-49). Ακόμη οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κι άλλους επιθετικούς πόλους και με καλάθι του Jokubaitis πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα όντας στην πρωτοπορία του σκορ (55-56).

Ο Dimsa με τρίποντο – προσευχή έβαλε ξανά μπροστά την λιθουανική ομάδα (60-58), την ώρα που με τρεις βολές του Dimsa πήρε αέρα έξι πόντων (67-61). Η Barca για ακόμη μία φορά είχε την απάντηση και με τρίποντο του Jokubaitis διαμόρφωσε το 67-68, ενώ με καλάθι του Kalinic πήρε ξανά το πάνω χέρι (69-70). Βέβαια η Zalgiris δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη και με μία τρίποντη βόμβα του Butkevicius έγραψε το 72-70 στα 26”, με αποτέλεσμα να έχει τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο αγώνα. Έπειτα από το time out o Kalinic αστόχησε από την γωνία κι ο Evans με 1/2 βολές έκανε το 73-70.

Στην συνέχεια ο Laprovitolla ήταν απόλυτα ψύχραιμος από τις βολές κι έβαλε ξανά την ομάδα του στην διεκδίκηση του αγώνα στα 14” (73-72). Οι Λιθουανοί τα θαλάσσωσαν στην επίθεση τους, καθώς με λάθος τους Evans έδωσαν το δικαίωμα στους Καταλανούς να πάρουν την νίκη, ωστόσο η Barca πέταξε αυτήν την ευκαιρία χάρις στην κάκιστη επιλογή του Santoransky να μην σουτάρει ανοικτό τρίποντο από την γωνία και να του μείνει η μπάλα στα χέρια.

Tα δεκάλεπτα: 20-19, 44-35, 55-56, 73-72

Δείτε τα στατιστικά εδώ