Παίκτες, προπονητές και GM των τριών γιγαντιαίων Λιγκών του αμερικανικού επαγγελματικού αθλητισμού σήκωσαν την παντιέρα της επανάστασης κατά της αστυνομικής βίας και της απίστευτης ασυλίας που έχουν τα όργανα της τάξης σε περιπτώσεις που ξεπερνούν κάθε όριο και αφαιρούν ακόμα και ανθρώπινες ζωής, με τελευταία αυτή του George Floyd.

Το ΝΒΑ ένωσε τις φωνές του μαζί με τις άλλες δυο γιγαντιαίες αμερικανικές επαγγελματικές Λίγκες των ΗΠΑ, εκείνες του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) και του μπέιζμπολ (MLB) κατά όσων συμβαίνουν στην χώρα στο όλο θέμα.

Αθλητές, προπονητές και GM από τις τρεις Λίγκες ένωσαν τις φωνές τους. Μάζεψαν 1.400 υπογραφές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί και έχει ως στόχο να σταματήσει η ασυλία των αστυνομικών σε περιπτώσεις βίας.

Μάλιστα έστειλαν και σχετική επιστολή στο Αμερικανικό Κογκρέσο, όπου ήδη έχει κατατεθεί προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο.

Η κίνηση έγινε υπό την σκέπη του «The Players Coalition». Το κίνημα «Συμμαχία των Παικτών» γεννήθηκε το 2017 από τους παίκτες του NFL, Anquan Boldin και Malcolm Jenkins και έχει απλωθεί πλέον και στο NBA και το MLB.

Ανάμεσα στις υπογραφές που μαζεύτηκαν ήταν και εκείνες του προπονητή του San Antonio, Gregg Popovic και του συναδέλφου του στους Warriors, Steve Kerr.

Η επιστολή που στάθηκε στο Κογκρέσο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κουραστεί από τις συζητήσεις γύρω από την ασυλία της αστυνομίας. Υπάρχει πρόβλημα! Ο κόσμος είδε τον αστυνομικό Derek Chauvin να δολοφονεί τον George Floyd και ο κόσμος βλέπει και τώρα τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τρομακτική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, όπως αυτοί που στέκονταν έξω από τον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα. Η περίοδος του debate για την χρήση βίας από τους αστυνομικούς τελείωσε. Τώρα ήρθε η ώρα για αλλαγή»!