Ένα πολύ εύκολο απόγευμα πέρασαν στη Ρουάντα οι Εθνικές ομάδων της Νιγηρίας και της Ουγκάντα, που επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση τις Καμερούν και Κένυα, οι οποίες έφτασαν τις 2 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο AfroBasket 2021.

Η μεν Νιγηρία επιβλήθηκε με 71-55 έχοντας ως ακέραιο όπλο της το τρομερό της ξεκίνημα, όταν προηγήθηκε ακόμα και με 15-1 πριν κλείσει την πρώτη περίοδο στο +12 (20-8)!

Συνολικά, υπήρχαν μόλις 2 διψήφιοι σκόρερ για τους νικητές, αλλά 6 παίκτες τους πέτυχαν 8+ πόντους ενώ 5 πάνω από 9, σε μια ομαδική πανδαισία, της οποίας ηγήθηκε ο Utomi με 17 πόντους και 17 σουτ (5-12 τρίποντα).

Από την άλλη μεριά, ο Odero ήταν για ακόμα ένα ματς ο μοναδικός διακριθέντας της Κένυας, με τους 23 πόντους και τα 8 του ριμπάουντ όμως, να μην έχουν αντίκρισμα από τους συμπαίκτες του, που συνολικά πέτυχαν μόλις 9 περισσότερους από αυτόν πόντους!

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

 

Όσον αφορά την Ουγκάντα, αυτή νίκησε με 14 πόντους (80-66) το Καμερούν, που είχε χτυπηθεί από τον κορονοϊό πριν από μερικές ημέρες και παρατάχθηκε μόλις με 7 αθλητές.

Ο Wainright ήταν ένας από τους σημαντικότερους των νικητών αγγίζοντας το triple double με 9 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ 18 και 15 πόντους προσέθεσαν ακόμα οι Selko και Opong.

Στην αντίπερα όχθη, μονάχα ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, DJ Strawberry, ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες σε 34 αγωνιστικά λεπτά.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.