Tελικά το κενό του Nico Mannion, ο οποίος τέθηκε εκτός δράσης για τους επόμενους δύο μήνες περίπου, καλύφθηκε από το ΝΒΑ, όπως είχαν τονίσει πάμπολλες φήμες εδώ και αρκετές ημέρες, με τον Ty-Shon Alexander να αφήνει για πρώτη φορά τις ΗΠΑ και να μεταβαίνει στην Ευρώπη και την Ιταλία για να καλύψει το κενό του πρώην παίκτη των Golden State Warriors!

O 23χρονος PG εμφανίστηκε πέρυσι σε 15 ματς στο ΝΒΑ με τη φανέλα των φιναλίστ Phoenix Suns -μετρώντας 1 πόντο και 1 ριμπάουντ ανά 3 λεπτά συμμετοχής- ενώ πέρασε το περισσότερο κομμάτι της σεζόν στη G- League και τη «φούσκα» της, αριθμώντας 9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 24 αγωνιστικά λεπτά.

Είναι ένας αρκετά ψηλός guard (1.93) με έφεση στο επιθετικό κομμάτι και κυρίως στο slashing, με τον κορμό του αλλά και την αμερικανική του φιλοσοφία να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη φινετσάτη έκδοση που ενδέχεται να αποδώσει στη Γηραιά Ήπειρο, με το γεγονός πως το κύριο πεδίο δράσης του θα γίνει διπλα στον Milos Teodosic, έναν παίκτη με τρομερή έφεση στη δημιουργία, να λειτουργεί καταλυτικά για την πρόοδό του και σε ένα άλλο επίπεδο πέρα από τις ΗΠΑ.