Ένα ολονύχτιο πάρτι ετοιμάζεται στη Μαδρίτη, εκεί που χιλιάδες κόσμος υποδέχτηκε και αποθέωσε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

 Tο έναυσμα του γύρου του θριάμβου δόθηκε στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο αργότερα βρέθηκε στο παλάτι όπου ο Βασιλιάς Φίλιππος τους συνεχάρη για την τεράστια επιτυχία τους ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Τελικός προορισμός η «Plaza de Colon», εκεί που περίμεναν χιλιάδες κόσμος για να αποθεώσουν και να πανηγυρίσουν μαζί με τους πρωταγωνιστές την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 Κατά την άφιξη τους, ο εκφωνητής προλόγισε και καλωσόρισε τους Πρωταθλητές Κόσμου, φωνάζοντας το όνομά του καθενός ξεχωριστά γνωρίζοντας την αποθέωση όταν ταυτόχρονα ανέβαιναν πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή. Ο Ρούντι Φερνάντεθ πήρε το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στον κόσμο, αλλά και στους συμπαίκτες του, είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και ειδικά τη δεύτερη οικογένειά μου, αυτά εδώ τα φαινόμενα. Η ψευδαίσθηση να σηκώνεις αυτό το τρόπαιο».

Ο MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ρίκι Ρούμπιο που είπε: «Αυτό που βλέπω είναι ότι έχουμε φτιάξει κάτι πολύ μεγάλο. Είδα ότι ο Μαρκ έφυγε όταν πήρε δαχτυλίδι. Με αυτή την ιστορία ελπίζω να σας εμπνεύσαμε όλους πολύ», ενώ ο Μαρκ Γκασόλ από την πλευρά του είπε πως: «Επιστρέψαμε σπίτι με χρυσό. Διασκεδάστε το. Εσείς μας στηρίζετε ακόμα και όταν χάνουμε».