Ο Marcus Denmon «έφαγε πόρτα» από την Κίνα. Όχι μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Έχει ακόμα συμβόλαιο με τους Zhejiang Golden Bulls. Ο Αμερικανός παίκτης ξεκίνησε να πάει στην Κίνα για να ενταχθεί πίσω στην ομάδα του. Τα σύνορα όμως, ήταν κλειστά και έμεινε αμανάτι στις ΗΠΑ.

Η ασιατική χώρα κατόρθωσε να «νικήσει» κατά πολύ τον κορονοϊό και να ανακόψει τελείως την επέλασή του. Έτσι η ζωή άρχισε πλέον να κυλάει σε πιο κανονικούς ρυθμούς στην χώρα. Οι μπασκετικές αρχές ανακοίνωσαν μάλιστα ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και πάλι. Το πλάνο ήταν να ξεκινήσει τον Απρίλιο, αλλά φαίνεται ότι ίσως πάει λίγο πιο πίσω. Το θέμα είναι όμως, ότι θα ξεκινήσει.

Οι Αμερικανoί παίκτες που παίζουν στο κινέζικο πρωτάθλημα και είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους λόγω της διακοπής, ειδοποιήθηκαν να γυρίσουν πίσω. Αλλοι πρόλαβαν να πάνε πίσω και άλλοι όπως ο Denmon την πάτησαν.

Ο τέως γκαρντ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε από τις ΗΠΑ για να επιστρέψει στην Κίνα. Ενδιάμεσα όμως, η Κίνα αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της. Όχι, επειδή ο κορονοϊός ξύπνησε ξανά στην χώρα. Οι Κινέζοι έκλεισαν τα σύνορά τους για να μην ξαναμπεί με άγριες διαθέσεις μέσα, καθώς σε άλλες χώρες ο coronavirus θερίζει.

Ο Denmon πήγε στο αεροδρόμιο για να πετάξει για Κίνα, αλλά ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να πάει στην ασιατική χώρα, καθώς τα σύνορα κλείνουν. Έτσι πρέπει να περιμένει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για να δει τι θα γίνει.

Στην ίδια μοίρα μάλιστα είναι και άλλοι Αμερικανοί και ξένοι παίκτες που δεν είχαν προλάβει να επιστρέψουν στην Κίνα και είχαν προγραμματίσει τα ταξίδια τους αυτές τις μέρες.

Λίγο μετά ο Αμερικανός είπε τον καημό του στο twitter, όπου ανέφερε: «Ουάου. Με γύρισαν πίσω από το αεροδρόμιο την ώρα που πήγαινα για Κίνα»!