Ο Michael Jordan ήρθε και πάλι με τον πιο εμφατικό τρόπο στο προσκήνιο με το «Last Dance», όλος ο πλανήτης ασχολείται μαζί του και ότι έχει σχέση με τον MJ πουλάει σαν τρελό!

Αυτό το τελευταίο μάλιστα δεν είναι υπερβολικό και δεν σηκώνει και κανένα ίχνος αμφισβήτησης. Ιδού και το πιο πρόσφατο τρελό, αλλά αληθινό παράδειγμα.

Μια εταιρεία που πουλάει μετοχές από συλλεκτικά αντικείμενα κάθε είδους μέσω μιας δικιάς της εφαρμογής, του «Rally», ήρθε σε επαφή με έναν συλλέκτη που είχε μια κάρτα του Michael Jordan από την σεζόν που ήταν ρούκι. Πήρε την κάρτα και αποφάσισε να βγάλει «μετοχές» της και να της πουλήσει στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής.

Στην αγορά έβγαλαν 1.000 μετοχές της κάρτας. Κάθε μετοχή κόστιζε 40 δολάρια.

Κρατηθείτε. Οι μετοχές ξεπουλήθηκαν μέσω σε 3 λεπτά και έτσι μαζεύτηκαν συνολικά 40.000 δολάρια από την όλη διαδικασία.

Την εφαρμογή είχε φτιάξει πριν χρόνια  ένας πανέξυπνος Αμερικανός μαζί με μερικούς φίλους του, ο Rob Petrozzo, ο οποίος φυσικά έχει θησαυρίσει από αυτή την διαδικασία.

Το ωραίο είναι ότι αν η κάρτα βγει σε δημοπρασία όλοι οι… μέτοχοί της θα έχουν δικαίωμα στα κέρδη. Πριν λίγο παρόμοια κάρτα πουλήθηκε 51.600 δολάρια.

Θα πείτε βέβαια, ότι δεν θα είναι δα και τόσο μεγάλο το κέρδος για όλους τους μετόχους αν πουληθεί η συγκεκριμένη κάρτα. Ελα όμως, που δεν είναι ακριβώς έτσι. Γενικά ότι συλλεκτικό αντικείμενο έχει σχέση με τον MJ έχει ανεβάσει στα ύψη την αξία του και θα την ανεβάζει συνέχεια.

Ο Petrozzo μάλιστα είπε ότι οι συγκεκριμένες κάρτες πωλούνταν το πολύ 18.000 δολάρια πριν 1 με 1,5 χρόνο και πλέον έχουν φτάσει στα ύψη.