Το άλλοτε prospect των Knicks το άτομο που έκανε μια εκ των μεγαλύτερων αγορών της Αμερικής αλλά και το ΝΒΑ ολόκληρο να “χορεύει” σε ρυθμούς….Linsanity σήμερα αγωνίζεται στους Santa Cruz Warriors, την θυγατρική των Golden State Warriors.

Ο πρωταθλητής του 2018 με τους Raptors λοιπόν προχώρησε σε μια καταγγελία για ρατσιστική επίθεση μετά από αγώνα της ομάδας του στην φούσκα του Orlando. Πιο συγκεκριμένα ο point guard δήλωσε πως κατά την διάρκεια αγώνα ένας αντίπαλος παίχτης των αποκάλεσε κορωνοϊό. Θέση πήρε και ο Steve Kerr λέγοντας πως όλοι είμαστε:

«Σάρκα και αίμα» θέλοντας να δείξει την στήριξη του στον παίχτη της θυγατρικής της ομάδας του.

Ο παίχτης όμως δεν άντεξε και “απασφάλισε” μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας:

«Κάτι αλλάζει σε αυτήν τη γενιά των Αμερικανοασιατών. Έχουμε κουραστεί να λένε ότι δεν βιώνουμε τον ρατσισμό, έχουμε κουραστεί να μας λένε να κρατάμε τα κεφάλια μας χαμηλά και να μην δημιουργούμε προβλήματα. Έχουμε κουραστεί να μεγαλώνουν τα παιδιά των Αμερικανοασιατών και να τους ρωτάνε από που πραγματικά είναι επειδή έχουν σχιστά μάτια ή επειδή είναι διαφορετική η προφορά τους. Είμαστε κουρασμένοι από τα στερεότυπα στο Χόλιγουντ που επηρεάζουν την ψυχή μας και περιορίζουν το ποιοι είμαστε. Είμαστε κουρασμένοι να είμαστε αόρατοι να κάνουμε λάθος για τον συνάδελφό μας ή να πούμε ότι οι αγώνες μας δεν είναι τόσο πραγματικοί.

Θέλω το καλύτερο για τους μεγαλύτερούς μου οι οποίοι εργάστηκαν τόσο σκληρά και θυσιάστηκαν τόσο πολύ για να φτιάξουν μια ζωή για τον εαυτό τους. Θέλω το καλύτερο για την ανιψιά μου, τον ανιψιό μου και τα μελλοντικά μου παιδιά. Θέλω το καλύτερο για την επόμενη γενιά των Αμερικανοασιατών αθλητών από το να πρέπει να δουλεύω τόσο σκληρά για να είμαι απλώς «παραπλανητικά αθλητικός».

Το να είσαι Αμερικανοασιάτης δεν σημαίνει ότι δεν βιώνουμε τη φτώχεια και τον ρατσισμό.

Το να είμαι εννέα χρόνια στο ΝΒΑ δεν με προστατεύει από το να με αποκαλούν “κορονοϊό” στο γήπεδο.

Το να είσαι άνθρωπος με πίστη δεν σημαίνει ότι δεν παλεύω για δικαιοσύνη, για τον εαυτό μου και για τους άλλους.

Έτσι λοιπόν εδώ είμαστε και πάλι, μοιραζόμαστε το πώς αισθανόμαστε. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;»

Όλες αυτές οι δηλώσεις λοιπόν οδήγησαν την G-League να αρχίσει έρευνα για το περιστατικό θέλοντας να βρει τον “ένοχο” για την ρατσιστική επίθεση στον Jeremy Lin.