Το Basketblog είχε αποκαλύψει πρώτο σε όλο τον κόσμο στις 1//11/2019 ότι η Disney θα κάνει ταινία την ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η εταιρεία έχει βάλει ήδη μπροστά το θέμα.

Η Disney έχει βάλει μπρος τον σχεδιασμό για να κάνει φιλμ την ιστορία της ζωής του Έλληνα σταρ του ΝΒΑ με τίτλο: «Greek Freak».  Μάλιστα η Disney ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κάστινγκ για να βρει τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν στον κινηματογραφικό φακό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Disney ενημέρωσε ότι στο κάστινγκ αναζητάει δυο ηθοποιούς που θα υποδυθούν τον μεγάλο σταρ του ΝΒΑ σε δυο διαφορετικές ηλικίες. Από τα 13 έως τα 15 του και από το 15 έως τα 18 του. Οι δυο ηλικίες δεν είναι τυχαίες. Η Disney θέλει να έχει κεντρικό θέμα το φιλμ τη ζωή του Γιάννη από τον Φιλαθλητικό ως το ντραφτ του ΝΒΑ.

Ο κινηματογραφικός κολοσσός θέλει να προβάλει δηλαδή, τα δύσκολα και φτωχικά χρόνια του Έλληνα παίκτη, που φυσικά μοιάζουν με σενάριο ταινίας και φυσικά θα αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές του κοινού.

H εταιρεία θέλει όσο τίποτα οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν σε αυτές τις δυο ηλικίες τον «Greek Freak» να μοιάζουν όσο τίποτα με τον Έλληνα παίκτη, αλλά φυσικά να ξέρουν και μπάσκετ.

Γι’ αυτό και από την Disney τονίστηκε ότι δεν την ενδιαφέρει αν έχουν προϋπηρεσία οι ηθοποιοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στο κάστινγκ.