Στην ζωή του ο Λαμάρ Οντομ τα είχε όλα. Αληθινά όλα. Ηταν σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Σήκωσε δυο φορές το τρόπαιο του πρωταθλητή του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη με τους Λέικερς. Εβγαλε πολλά λεφτά. Παντρεύτηκε μια διάσημη τηλεπερσόνα, την Κλόε Καρντάσιαν.

Άλλος στην θέση του θα ευλογούσε τον Θεό για την ζωή που ζούσε. Εκείνος, όμως, έκανε τα πάντα για να την καταστρέψει. Ο εθισμός του στα ναρκωτικά τον έστειλε μια ανάσα από την συνάντηση με τον Δημιουργό. Γλίτωσε όμως, μέσα από τα χέρια του θανάτου. Και τώρα στα 39 του πια προπονείται και ονειρεύεται την επιστροφή στα παρκέ.

Η ζωή του

Ο Λαμάρ Οντομ γεννήθηκε στο Κουίνς. Η παιδική ζωή του ήταν κόλαση και σημαδεύτηκε από τεράστια χτυπήματα της μοίρας. Ο πατέρας του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Τον μεγάλωνε η μητέρα του, η οποία χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο και έφυγε όταν ήταν μικρός. Εζησε στην συνέχεια με την γιαγιά του. Μεγαλώνοντας έχασε ένα από τα παιδιά του (από τον πρώτο του γάμο). Βρέφος ήταν ο γιος του όταν έφυγε από την ζωή από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου βρεφών.

Εθίστηκε στην κοκαΐνη στα 24 του. Κι όμως, έπαιζε σπουδαίο μπάσκετ και ήταν τεράστιο όνομα στο ΝΒΑ.

Επιλέχθηκε στο Νο 4 του ντραφτ του 1999. από τους Κλίπερς. Επαιξε στο ΝΒΑ με τους Κλίπερς (1999-03), τους Λέικερς (2004-11), το Ντάλας (2011-12), τους Κλίπερς (2012-13). Δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2013 και στις 18 Φεβρουαρίου του 2014 η Λαμποράλ Κούτσα έκανε το απόλυτο μπαμ και ανακοίνωσε την απόκτησή του. Είχε όμως, ένα θάμα τραυματισμού στη μέση και έφυγε από τους Βάσκους ένα μήνα μετά. Γύρισε στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ και έκλεισε στους Νικς, δεν έπαιξε όμως, ούτε μισό δευτερόλεπτο μαζί τους και σταμάτησε το μπάσκετ.

 

Η «ντρίμπλα» στον θάνατο

Τον 2015 με διαλυμένο τον γάμο του με την Κλόε Καρντάσιαν, χτυπημένος από κατάθλιψη που πάντα ήταν… σύντροφος της ζωής του και εθισμένος στα ναρκωτικά, πηγαίνει να ξεσαλώσει σε ένα… κόκκινο σπίτι. Μένει τρεις μέρες εκεί και κάνει ό,τι κατάχρηση μπορεί να φανταστεί κανείς. Παθαίνει απανωτά εγκεφαλικά. Πέφτει σε κώμα. Ο θάνατος δείχνει να τον έχει δεμένο χειροπόδαρα. Αυτός, όμως, του ξεφεύγει, ξεπερνάει τα πάντα και στέκεται πάλι όρθιος. Και τώρα ονειρεύεται και πάλι να σταθεί όρθιος και μέσα στα παρκέ.

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΝΤΟΜ

 

 

Ο ΛΑΜΑΡ ΟΝΤΟΜ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΒΑ