Ο Ενές Καντέρ ζήτησε την… παρέμβαση του «Πλανητάρχη». Ο Τούρκος παίκτης των Νικς, που είναι στα μαχαίρια με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε με δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Reuters από τον Ντόναλντ Τράμπ να μιλήσει με τόλμη για το τι συμβαίνει στη Τουρκία στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αισθάνομαι ότι ο Τραμπ πρέπει να μιλήσει σίγουρα γι αυτά τα θέματα με αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία, επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές για απαγωγή των ανθρώπων, τη βασανιστήρια στη φυλακή, και θανάτους», είπε ο Καντέρ στο Reuters.

Ο παίκτης της ομάδας της Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει μιλήσει με Γερουσιαστές και των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, αλλά ακόμα δεν έχει βρει δίοδο προς τον Λευκό Οίκο για να μιλήσει με στελέχη της Κυβέρνησης Τραμπ.

Διαρκής πόλεμος

Ο 26χρονος παίκτης είναι σε διαρκή «πόλεμο» με τον Ερντογάν εδώ και χρόνια. Αιτία είναι το γεγονός ότι ο Καντέρ, έχει στενές σχέσεις με τον άλλοτε Τούρκο πολιτικό και θρησκευτικό ηγέτη, Φετουλάχ Γιουλέν, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με τον Τούρκο Πρόεδρο, εγκατέλειψε την χώρα και βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Ο Καντέρ είναι συνέχεια στο στόχαστρο του Ερντογάν, δέχεται απειλές για την ζωή του από αγνώστους και δεν μπορεί να πάει στην Τουρκία.

Μάλιστα στο τελευταίο επεισόδιο αυτής της ιστορίας, κατηγορείται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές ότι ανήκε σε τρομοκρατική ομάδα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Εισαγγελία της  Κωνσταντινούπολης ζήτησε την έκδοσή του και έστειλε και σήμα στην Interpol για να συλλάβει τον παίκτη.