Ο Gregg Popovich δεν το κουνάει ρούπι από τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ. Η σημερινή απόφαση της ΔΟΕ για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 λόγω φυσικά του coronavirus και η «μεταφορά» τους για το 2021 πάλι στο Τόκιο, έφερε στην επιφάνεια συζητήσεις που ανέφεραν ότι ο Popovich ίσως να μην είναι στον πάγκο της αμερικανικής Dream Team τον επόμενο χρόνο στο ολυμπιακό ραντεβού της Ιαπωνίας.

Ο Διευθυντής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ Jerry Colangelo, όμως, έβαλε τελεία και παύλα στο όλο θέμα και τόνισε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Gregg Popovich μένει στον πάγκο της Εθνικής και με αυτόν στον πάγκο θα πάει η ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Ο Colangelo ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οσοι είχαν δεσμευτεί για το 2020 θα είναι και το 2021. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο άγνωστο που μας προξενεί ο κορονοϊος και μετά όλα θα φτιάξουν πάλι. Ακολουθούμε τον ηγέτη και θα δούμε πως θα προσαρμοστεί η σεζόν. Οι παίκτες του ΝΒΑ είναι και δική μας προτεραιότητα».

Ο Popovich μπήκε στην Εθνική το 2002 ως μέλος του τεχνικού τιμ (συνεργάτης τότε του George Carl). Ηταν με την ομάδα (ως συνεργάτης) στο Παγκόσμιο του 2002, στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Το 2015 χρίστηκε head coach της Team USA. Η παταγώδης αποτυχία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 (τερμάτισε στην 7η θέση, την χειρότερη της ιστορίας της), προκάλεσε σενάρια που ανέφεραν ότι ο 71χρονος προπονητής των San Antonio Spurs ίσως… πάει σπίτι του . Τελικά,  όμως, δεν πάει πουθενά και θα μείνει στην τεχνική ηγεσία της Team USA.