Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τεράστιο brand name του ΝΒΑ και φυσικά σούπερ σταρ του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη. Μα αποτελεί και τεράστια προσωπικότητα του αθλητισμού, ενώ το όνομά του έχει φτάσει ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη και φυσικά όλοι θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα γι’ αυτόν, ενώ το όνομά του… πουλάει σαν τρελό. Στο πλαίσιο αυτό η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Mirin Fader ετοιμάζεται να βγάλει στα βιβλιοπωλεία ένα βιβλίο που έχει να κάνει με την ζωή του Γιάννη.

Η Fader ετοιμάζει την βιογραφία του Έλληνα παίκτη του ΝΒΑ και την πορεία του από την Ελλάδα και τα Σεπόλια ως τους Bucks και την κορυφή του μπασκετικού στερεώματος.

Το βιβλίο έχει τίτλο: «Giannis: The Improbable Rise of an NBA MVP», δηλαδή «Γιάννης: Η απίθανη άνοδος ενός NBA MVP».

To νέο βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Αυγούστου 2021. Και φυσικά θα κυκλοφορήσει μεταφρασμένο και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Διόπτρα».

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο για την ζωή του back to back MVP του ΝΒΑ. Το πρώτο ήταν ισπανικό και το έγραψε ο Ισπανός συγγραφέας, José Manuel Puertas García. Είχε τίτλο: «Giannis Antetokounmpo: el MVP que surgió de la miseria», δηλαδή «Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο MVP που σηκώθηκε από τη φτώχεια».

Μα το πιο σημαντικό βέβαια και το οποίο είχε αποκαλύψει πρώτο σε όλο τον κόσμο στις 17/9/2019 το Basketblog, είναι φυσικά η ταινία που αποφάσισε να κάνει η Disney με θέμα τα παιδικά χρόνια του «Greek Freak» στην Ελλάδα.