Ο Νάζαρεθ Μήτρου – Λονγκ πήρε το ελληνικό διαβατήριο και πλέον τον καλοβλέπουν αρκετοί μνηστήρες του στην Ελλάδα με πρώτη και καλύτερη την Εθνική Ελλάδας. Ο 25χρονος Ελληνοκαναδός γκαρντ ήταν μέσα στις σκέψεις του Θανάση Σκουρτόπουλου, αλλά δεν μπορούσε να τον καλέσει στην Εθνική, καθώς δεν είχε γίνει Ελληνας και με την βούλα. Πλέον όμως, άνοιξε ο δρόμος του για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και  ο ομοσπονδιακός προπονητής μπορεί να τον υπολογίζει αν κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσει την «επίσημη αγαπημένη».

Από την άλλη το ελληνικό διαβατήριο αποτελεί ο Μήτρου – Λονγκ αποτελεί… μαγνήτη και για κάποιες ελληνικές ομάδες που πάντα τον έβλεπαν με καλό μάτι, αλλά δεν προχωρούσαν στην απόκτησή του, καθώς θα… έπιανε θέση ξένου στο ρόστερ. Μάλιστα η ΑΕΚ τον είχε πέρσι στα υπόψιν της, αλλά τελικά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Ο ομογενής γκαρντ γεννήθηκε στην πόλη Μισισάουγκα στο Οντάριο του Καναδά. Ο πατέρας του Τζέρσι Λονγκ είχε καναδική υπηκοότητα, ενώ οι ρίζες του ήταν από το Τρινιντάντ. Η μητέρα του Γεωργία Μήτρου είναι Ελληνίδα.

Ο Μήτρου – Λονγκ αποφοίτησε από το φημισμένο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Αϊόβα Στέιτ. Στην τελευταία του χρονιά στο Κολέγιο είχε μ.ο. 15.1 πόντους (με 38% στα τρίποντα) 2.7 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ.  Δεν έγινε ποτέ ντραφτ. Πέρσι η Γιούτα του έκανε δυο 10ήμερα συμβόλαια. Επαιξε 1 ματς με την ομάδα στο ΝΒΑ. Εμεινε στο παρκέ μόλις 0’.50΄΄ αλλά πέτυχε 3 πόντους με 1 τρίποντο. Στην συνέχεια μετακόμισε στους Salt Lake City Stars στην D-League, όπου έπαιζε και πριν παίξει στο μοναδικό του παιχνίδι στο ΝΒΑ.

Ο ΝΑΖΑΡΕΘ ΜΗΤΡΟΥ ΛΟΝΓΚ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ