Η Ελλάδα θα έχει την τιμητική της στα αθλητικά βραβεία του ESPN (οι βραβεύσειςθα γίνουν στις 10 Ιουλίου), καθώς δυο Ελληνες είναι ανάμεσα στους λαμπερούς υποψήφιους. Ποιοι είναι αυτοί; Η απάντηση είναι μάλλον εύκολη, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πετύχει απίστευτα πράγματα φέτος και μπήκε στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.

Ο σταρ των Μπακς και φυσικά σημείο αναφοράς του ΝΒΑ είναι υποψήφιος σε δυο κατηγορίες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διεκδικεί το βραβείου του καλύτερου αθλητή της χρονιάς, ενώ είναι φυσικά υποψήφιος και για το βραβείο του καλύτερου παίκτη του ΝΒΑ, όπου θα μονομαχήσει για την διάκριση με τους Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Ντουράντ και τον Πολ Τζορτζ. Ο «Greek Freak» δεν συγκαταλέγεται βέβαια στα απόλυτα φαβορί στην κατηγορία για τον καλύτερο αθλητή. Από την άλλη, όμως, στην κατηγορία για τον καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ, ο Ελληνας παίκτης είναι μακράν ένα από τα απόλυτα φαβορί.

Στην άλλη πλευρά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει… δύσκολο δρόμο να ανέβει για να πάρει το βραβείο του καλύτερου άνδρα τενίστα κι αν το πάρει μάλλον θα είναι έκπληξη. Όχι, γιατί δεν είναι σπουδαίος τενίστας. Κάθε άλλο. Εχει τρελάνει όλο τον κόσμο. Ο Ελληνας πρωταθλητής του τένις έχει τεράστιο συναγωνισμό, καθώς πρέπει να μονομαχήσει για το βραβείο με τρεις αθλητές που συγκαταλέγονται όχι απλά στους φετινούς, αλλά στους μύθους όλων των εποχών του αθλήματος, καθώς αντίπαλοί του είναι οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.