Οι ειδικοί ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Πτήσεων των ΗΠΑ δείχνουν να κατέληξαν στο συμπέρασμα για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου που προκάλεσε τον θάνατο του Kobe Bryant, της κόρης του, Gigi και άλλων 7 ατόμων στις 26/1/2020 στο Calabasas. Όλα δείχνουν ότι το επίσημο πόρισμα που θα ανακοινωθεί άμεσα θα αναφέρει ότι η ευθύνη για την τραγωδία ανήκει αποκλειστικά στον πιλότο, Ara Zobayan.

Οι ειδικοί ερευνητές φαίνεται να κατέληξαν οριστικά στο ότι δεν υπήρχε κάποια μηχανική βλάβη που οδήγησε στην πρώτη του ελικοπτέρου και προκάλεσε αυτή την τεράστια τραγωδία που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και τον βύθισε σε θλίψη.

Το πόρισμα (δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα και μάλιστα απόψε θα γίνει η ψηφοφορία ανάμεσα στους ειδικούς για να υποδειχθούν 100% τα αίτια της τραγωδίας) φαίνεται να λέει ότι η πτώση και ο τραγικός θάνατος του μύθου του ΝΒΑ, της κόρης του και όλων όσοι ήταν στο ελικόπτερο οφείλεται στον πιλότο.

Ο Ara Zobayan δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά την πτήση. Άρχισε να κατεβάζει το ελικόπτερο, επειδή υπήρχε ομίχλη, ζήτησε βοήθεια από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επειδή υπήρχε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκεί, όμως, φαίνεται ότι δεν έκανε καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες στην πτήση, σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές του National Transportation Safety Board.

Ο Ara Zobayan φαίνεται σύμφωνα με τους ειδικούς να αποπροσανατολίστηκε από την ομίχλη. Νόμιζε ότι το ελικόπτερο έπαιρνε ύψος, ενώ εκείνο έχανε και έτσι προσέκρουσε στον λόφο και γράφτηκε ο επίλογος της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.