Το 2014 ο Lebron James είχε ερωτηθεί σε μια συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο του «GQ», Jeanne Marie Laskas, αν ονειρεύεται να γίνει κάποια μέρα δισεκατομμυριούχος και απάντησε με παραστατικό τρόπο: «Είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου. Φυσικά και θα το ήθελα. Θα είμαι ενθουσιασμένος αν γίνει αυτό». Το σύμπαν δεν χρειάστηκε να συνωμοτήσει μαζί του για να το πετύχει αυτό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο James Badenhausen του «Forbes» ο «βασιλιάς» ενδέχεται να γίνει μέσα στο 2021 ο ο πρώτος δισεκατομμυριούχος Αμερικανός αθλητής στα ομαδικά αθλήματα!

Ο Lebron James έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια από το μπάσκετ (συμβόλαια, διαφημίσεις) λίγο πάνω από τα 900 εκατ. δολάρια! Ο James Badenhausen του «Forbes» ανέφερε ότι ο «βασιλιάς» θα βγάλει κοντά στα 95,4 εκατ. δολάρια φέτος, οπότε η συνολική περιουσία του θα σπάσει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Ο σταρ των Los Angeles Lakers θα γίνει έτσι ο πρώτος Αμερικανός αθλητής ομαδικού αθλήματος που θα είναι δισεκατομυριούχος! Το φράγμα του 1 δις δολαρίων το έχουν σπάσει κι άλλοι 2 Αμερικανοί αθλητές κανείς τους όμως, δεν είναι παίκτης ομαδικού αθλήματος. Οι άλλοι δυο Αμερικανοί αθλητές δισεκατομμυριούχοι είναι ο μύθος του γκολφ Tiger Woods και ο μποξέρ Floyd Mayweather.

Στα ομαδικά αθλήματα υπάρχουν άλλοι δυο παίκτες που το έχουν πετύχει αυτό. Δεν είναι Αμερικανοί όμως και είναι και ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους απόλυτους σταρ της μπάλας. Oι μόνοι παίκτες ομαδικών αθλημάτων στον κόσμο που το έχουν πετύχει αυτό είναι ο Πορτογάλος Cristiano Ronaldo και ο Αργεντινός Lionel Messi.

Ο πρώτος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος του ΝΒΑ ήταν ο Michael Jordan. Ο «Air» όμως, έγινε δισεκατομμυριούχος μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ.