Παρά το γεγονός πως ο προπονητής των San Antonio Spurs Gregg Popovich δεν είναι ένας άνθρωπος που εκφράζει συχνά τις πεποιθήσεις του είτε πολιτικά, είτε κοινωνικά δημοσίως, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη, εξέφρασε τα παράπονά του για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Κυβερνήτης του Texas Greg Abbott την πανδημία του κορονοϊού.

Με μπλουζάκι που πάνω του αναγραφόταν η έκφραση “Ψήφισε. Η ζωή σου εξαρτάται από αυτό”,ο έμπειρος τεχνικός αποκάλεσε τους Greg Abbott και Dan Patrick “δειλούς” και είπε πως φοβούνται τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Donald Trump μετά από κάποιες ερωτήσεις που του έγιναν.

Επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο σχόλιο που πραγματοποίησε ο Patrick για τον Anthony Fauci και πως όλα αυτά που λέει είναι γελοία. Ο Fauci να αναφέρουμε σε αυτό σημείο πως θεωρείται ένας από τους καλύτερους λοιμοξιολογους της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Patrick δήλωσε στη ρεπόρτερ του Fox News Laura Ingraham πως “ο γιατρός δεν ξέρει τι λέει” και προτρέπει το λαό να τον αγνοήσει.

“Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται σε ολόκληρο το Texas. Ο Κυβερνήτης που αποφάσισε πως δεν επιθυμεί να ακούσει τον Fauci και αυτούς τους ανθρώπους πια, το κάνει για να ευχαριστήσει τον Trump“, ανέφερε ο Popovich.

“Δεν υπάρχει καμία αρχή, γίνονται όλα για την πολιτική” πρόσθεσε. “Γίνονται όλα για το καλό το δικό τους, το συμφέρον τους και κυρίως για τον Trump. Είναι όλοι δειλοί και τον φοβούνται”. 

Ο Popovich βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο Orlando με τους Spurs για το περίφημο “restart” του “μαγικού” κόσμου του ΝΒΑ. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, μεταξύ άλλων δήλωσε πως νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια στη “φούσκα” του Orlando σε σχέση με το Texas. Η “φούσκα” του ΝΒΑ επιτρέπει στους αθλητές να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον, όπου μπορούν να ζουν κανονικά, να προπονούνται και να παίζουν τα παιχνίδια τους αλλά με ασφάλεια.

Τον Ιούνιο, ο Popovich επίσης  κατέκρινε τον Trump για έλλειψη ηγετικότητας ειδικά με το θέμα του θανάτου του George Floyd και την αστυνομία της χώρας. Επίσης ήταν ένας από τους 1,400 αθλητές και προπονητές που έστειλαν επιστολή τον Ιούνιο στο Κονγκρέσο για να τελειώσει η ασυλία αυτή της αστυνομίας.