Ο Ρικ Πιτίνο το λέει και το ξαναλέει συνέχεια. Η ιστορία με το σκάνδαλο του Πανεπιστημίου Λούιβιλ του έχει κοστίσει πάρα πολύ και θέλει πάση θυσία να δικαιωθεί και να αποδειχτεί η αθωότητά του σε μια υπόθεση που αποτελεί τεράστια «σκιά» στην τεράστια καριέρα του. Το σκάνδαλο ξέσπασε το 2017 όταν το Λούιβλ κατηγορήθηκε επίσημα ότι έδινε χρήματα σε νεαρούς παίκτες (αυτό το απαγορεύουν οι νόμοι και οι κανονισμοί του NCAA) προκειμένου να τους… προσελκύσει και να πάνε να φοιτήσουν εκεί και φυσικά να παίξουν στην ομάδα.

Το NCAA πήρε κεφάλια και έτσι αφαίρεσε τον τίτλο του NCAA που είχε πάρει η ομάδα το 2013 υπό τις οδηγίες του Πιτίνο. Μάλιστα στην συνέχεια ο Αμερικανός κόουτς οδηγήθηκε στην έξοδο από το Λούιβιλ και δεν ξανακοουτσάρισε ομάδα.

Η υπόθεση εκδικάζεται ήδη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι στην δικογραφία υπάρχει μια κατάθεση, ενός τέως στελέχους αθλητικής εταιρείας που έχει τεράστια εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση, η οποία δικαιώνει τον τέως προπονητή του Λούιβιλ και νυν προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο λόγος για τον Κρίστιαν Ντόκινς ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει στο FBI (η κατάθεσή του θα χρησιμοποιηθεί στη δίκη) ότι ο Πιτίνο είχε άγνοια για τις… βρώμικες κινήσεις του Πανεπιστημίου.

Ο Ντόκινς φέρεται να έχει πει: «Ο Ρικ ΠΙτίνο πρέπει να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν ήξερε τι γινόταν. Δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι γινόταν στο Πανεπιστήμιο».