Ο Barack Obama είναι φαν του μπάσκετ, λατρεύει το άθλημα και φυσικά παίζει μπάσκετ. Η εταιρεία NIKE είχε φτιάξει το 2009 δυο ζευγάρια αθλητικά μπασκετικά παπούτσια για να τιμήσει τον 44ο Πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ και την αγάπη του για το μπάσκετ. Το ένα απ’ αυτά τα δυο ζευγάρια βρέθηκε στα χέρια του φημισμένου οίκου δημοπρασιών «Sotheby’s», ο οποίος θα τα βγάλει στο… σφυρί την Παρασκευή με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια και ελπίζει να βγάλει πολύ περισσότερα δολάρια από τον αγοραστή που θα πλειοδοτήσει και θα τα αποκτήσει.

Τα παπούτσια αυτά είναι αφόρετα. Δεν τα είχε βάλει ο Obama. Έχουν όμως, τεράστια συλλεκτική αξία, καθώς ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά για εκείνον.

Τα Nike Hyperdunks, που είναι σε άσπρο χρώμα με μπλε πινελιές  έχουν πάνω τους το σήμα της αμερικανικής προεδρίας, το Νο 44 (αφιερωμένο στον Obama, που όπως είπαμε ήταν ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ)

Το περίεργο με τα παπούτσια αυτά είναι ότι δεν έχουν φορεθεί και όπως έλεγαν τα Αμερικανικά ΜΜΕ δεν ανήκουν στον Barack Obama.

Είχαν φτιαχτεί για τον τέως πλανητάρχη, αλλά δεν ανήκουν σε αυτόν, όπως έλεγαν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι, που ψάχνουν να βρουν πως βρέθηκαν σε άλλα χέρια εκτός από αυτά του Obama. Και φυσικά όλοι ψάχνουν να βρουν κι είναι αυθεντικά.

Ο διευθυντής της ηλεκτρονικής ανάπτυξης της «Sotheby’s» ο Brahm Wachter δεν αποκάλυψε που βρήκε η εταιρεία τα παπούτσια αυτά. Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία έχει κάνει όλες τις απαραίτητες έρευνες που έδειξαν ότι τα παπούτσια δεν είναι… μαϊμού.