Ο Τζέισον Κιντ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ και ήταν ένας από τους προπονητές που τον πίστεψαν όσο κανένας, τον βοήθησαν όσο κανένας και αποτέλεσαν καταλύτες στην πορεία του και στην καθιέρωσή του ως ένας από τους απόλυτους σταρ του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Ο Κιντ ανέλαβε το Μιλγουόκι το 2014, ένα χρόνο δηλαδή, μετά αφ’ ότου οι Μπακς είχαν αποκτήσει στο ντραφτ τον Ελληνα παίκτη. Ο 45χρονος προπονητής και παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ πίστεψε από τη αρχή στο τεράστιο ταλέντο του Αντετοκούνμπο και έσταζε μέλι για τον παίκτη. Δεν έμεινε, όμως, μόνο στα λόγια. Καθιέρωσε τον παίκτη στην ομάδα και τον έβαζε να παίζει ακόμα και γκαρντ, καθώς ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι ο πιτσιρικάς αυτός είναι φλέβα χρυσού και μπορεί να κάνει χίλιες δουλειές μέσα στο γήπεδο.

Ο Αντετοκούνμπο είχε πικραθεί όταν οι Μπακς απέλυσαν τον Κιντ τον Ιανουάριο του 2018 και το είχε δείξει αυτό και παρά το ότι οι δρόμοι τους χώρισαν παραμένουν φίλοι και πίνει ο ένας νερό στο όνομα του άλλου. Ο 45χρονος κόουτς πήρε μια θέση στο Hall Of Fame και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε την χαρά του.

Ο Ελληνας παίκτης του Μιλγουόκι έστειλε τα συγχαρητήριά του μέσω ενός post που έκανε στο twitter στον πρώην προπονητή του στους Μπακς και ανέφερε ότι ήταν τιμή που μάθαινε από ένα πρόσωπο που φιγουράρει πλέον στο μπασκετικό πάνθεον: «Συγχαρητήρια για το Hall of Fame κόουτς! Το άξιζες! Ήταν τιμή μου να μαθαίνω από έναν Hall of Famer»!

 

TO POST ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ