Στις ΗΠΑ οι Λίγκες, αλλά και η Κυβέρνηση έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν σιγά, σιγά το έδαφος για την επανέναρξη της σεζόν στα μεγάλα πρωταθλήματα της χώρας, ανάμεσά τους φυσικά και το ΝΒΑ. Στο πλαίσιο αυτό η υγειονομική επιτροπή καταπολέμησης του κορονοϊού στις ΗΠΑ είχε τηλεδιάσκεψη μέσα από τον «Λευκό Οίκο» με τους εκπροσώπους και τους επικεφαλείς των ιατρικών διευθύνσεων των πρωταθλημάτων.

Στο τραπέζι έπεσαν φυσικά όλα τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να παρθούν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει ανακοινώσει ότι θέλει να επανεκκινηθεί και πάλι η ζωή και η οικονομία στην χώρα και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και τα πρωταθλήματα που έχουν διακοπεί.

Η αξιωματούχος του «Λευκού Οίκου» και ηγετικό στέλεχος των ιατρικών επιτροπών για την καταπολέμηση του Covid-19, η Seema Verma, που μετείχε στην τηλεδιάσκεψη, ανέφερε: «Το κάλεσμα έγινε για να συζητήσουμε τον ρόλο των αθλημάτων στο σχέδιο προέδρου Donald Trump ώστε να λειτουργήσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω πανδημίας κορονοϊού».

Η Verma ξεκαθάρισε πάντως, ότι ο «πλανητάρχης» διαμήνυσε στους υπεύθυνους των Λιγκών ότι η επανέναρξη θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν ακολουθηθεί όλο το πλέγμα των κανόνων ασφαλείας που έχουν φτιάξει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές και το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από το ΝΒΑ, το WNBA, το NCAA, αλλά και τις άλλες μεγάλες αμερικανικές λίγκες όπως οι Major League Baseball, NFL, NHL, College Football Playoff, the National Women’s Soccer League, NASCAR, PGA of America, the Masters Tournament, the United States Tennis Association, PGA Tour, the LPGA Tour.