H σύζυγος του Kobe Bryant, Vanessa, πήρε θέση στο καυτό θέμα της δολοφονίας του George Floyd, που έχει συνταράξει τις ΗΠΑ, αλλά και όλο τον κόσμο.

Η Vanessa Bryant θυμήθηκε την μπλούζα με το περίφημο πια σλόγκαν «I can’t breathe», που είχε βάλει ο αδικοχαμένος παλαίμαχος παίκτης το 2014 μετά από μια παρόμοια δολοφονία σαν του George Floyd. Τότε αστυνομικός είχε κάνει μια λαβή (με το χέρι) θανάτου σε έναν άλλο Αφροαμερικανό, τον Eric Garner, ο οποίος έχασε τελικά την ζωή του.

Η Vanessa Bryant θυμήθηκε την μπλούζα του Kobe, την συνέδεσε με το σήμερα και τόνισε μέσα από τα social media ότι όλοι βρίσκονται ξανά στο ίδιο σημείο με τότε και ζήτησε από τον κόσμο να παλέψει για αλλαγή, αλλά να μην καταφεύγει στην βία και στις λεηλασίες.

Το μήνυμα της Vanessa Bryant:

 «Ο σύζυγός μου φόρεσε αυτό το μπλουζάκι πριν χρόνια και να που βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο#ICANTBREATHE. H ζωή είναι τόσο εύθραυστη, τόσο απροσδόκητη, τόσο σύντομη. Ας μοιραστούμε και ας αγκαλιάσουμε τις όμορφες αξίες και ομοιότητες που έχουμε ως άνθρωποι. Να διώξουμε το μίσος. Να διδάξουμε σεβασμό και αγάπη για όλους στα σπίτια και στα σχολεία μας. Μοιράστε την αγάπη. Παλέψτε για την αλλαγή, πηγαίνετε να ψηφίσετε! Μην χρησιμοποιείτε αθώες ζωές που χάθηκαν ως δικαιολογία για λεηλασίες. Γίνετε το παράδειγμα της αλλαγή που θέλετε να δείτε. #BLACKLIVESMATTER»!