Ο άδικος και απάνθρωπος θάνατός του συγκλόνισε όλο τον κόσμο και προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, με κεντρικό σημείο φυσικά τις ΗΠΑ, οι οποίες συνταράσσονται από πορείες, φωνές, επεισόδια και γενική κατακραυγή. Ο George Floyd, που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολη έγινε με τον άδικο χαμό του και τον φόνο του, σύμβολο αντίστασης. Έτσι στην εκκλησία του Houston, όπου η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα γίνεται σήμερα χαμός.

Πλήθος κόσμους σπεύδει να περάσει από εκεί και να τον αποχαιρετήσει.

Οι εκδηλώσεις βέβαια, θα κορυφωθούν αύριο (9/6), οπότε και θα γίνει η κηδεία του άτυχου Αφροαμερικανού και ο κόσμος θα τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία και θα του πει το ύστατο χαίρε.

Ανάμεσα στον κόσμο θα είναι φυσικά και σταρ του ΝΒΑ, αλλά και μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ, της μουσικής, της σόου μπιζ, που εδώ και καιρό φωνάζουν και καταδικάζουν τον θάνατο του Floyd, αλλά και τα φαινόμενα αστυνομικής και ρατσιστικής βίας, που δυστυχώς δεν έχουν σταματημό στις ΗΠΑ.

Οι αρχές της πόλης του Houston, αλλά και γενικά οι αρχές στις πόλεις των ΗΠΑ είναι σε επιφυλακή πάντα, αλλά ειδικά αύριο θα… γίνει χαμός. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, καθώς όλοι περιμένουν οι αντιδράσεις να κορυφωθούν.

Ολοι εύχονται βέβαια, οι αντιδράσεις να μείνουν  μόνο στις φωνές και στα συνθήματα και να μην συμβούν έκτροπα, αν και αυτό δύσκολα θα γίνει πράξη.