Ο σταρ του ΝΒΑ Kyrie Irving είναι στην πρώτη γραμμή των αντιδράσεων για την δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στη Μινεάπολη, κάτι που προκάλεσε θύελλα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Ο παίκτης των Brooklyn Nets φωνάζει και για την άδικη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού, αλλά και τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και τις άλλες δολοφονίες Αφροαμερικανών στην Αμερική.

Ο Irving μάλιστα έχει σηκώσει τη παντιέρα της επανάστασης και κατά της απόφασης του ΝΒΑ να συνεχιστεί η σεζόν, καθώς θεωρεί ότι η υπόθεση του George Floyd και ο κορονοϊός έχεουν επισκιάσει τα πάντα και δεν μπορεί την ίδια ώρα να συνεχιστεί το πρωτάθλημα

Το πόσο συγκλονισμένος είναι ο παίκτης των Nets από τον άδικο θάνατο του George Floyd φάνηκε από τα λόγια του αδελφικού φίλου, του άτυχου 46χρονου, του Stephen Jackson.

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και «αδελφός» του George Floyd είναι κεντρικό πρόσωπο στις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες για το όλο θέμα.

Ο Irving μιλάει συνέχεια με τον Jackson για το όλο θέμα. Ο παλαίμαχος παίκτης μίλησε για το πόσο συγκλονισμένος είναι ο Irvnig και αποκάλυψε ότι ο σταρ του ΝΒΑ τον παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο στο FaceTime και ξεσπάει σε δάκρυα.

Αναλυτικά ο Stephen Jackson είπε:

«Με καλεί κάθε μέρα στο FaceTime. Έχει πάθος γι’ αυτό, έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις. Καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Μοιάζει με εμένα. Δεν έχω ούτε εγώ όλες τις απαντήσεις. Όμως, μιλάμε από την καρδιά μας. Ο Irving λέει με πάθος όσα σκέφτεται. Ξέρεις κάτι που δεν έχω πει πουθενά; Με καλεί και κλαίει, γιατί καταλαβαίνει πως βάζω τον εαυτό μου στα όρια συνέχεια»!