Το να βγαίνει και να τα χώνει κάποιος Αμερικανός στον Donald Trump δεν είναι πλέον είδηση πρώτης γραμμής. Ο «πλανητάρχης» έχει κάνει τόσες πολλές γκάφες, έχει εκφράσει τόσες πολλές ακραίες και εξοργιστικές απόψεις, αλλά δεν διορθώνεται με τίποτα και συνεχίζει να κάνει ακάθεκτος τα ίδια. Έτσι ανά διαστήματα ακούει τα εξ αμάξης από πολύ κόσμο, ανάμεσά τους φυσικά και από παίκτες του μπάσκετ με πρώτο και καλύτερο τον Lebron James που κατά καιρούς τους έχει σύρει τα μύρια όσα.

Στην λίστα των παικτών που  τα έχουν… χώσει στον Trump είναι και ο Jeremy Lin.  O άλλοτε σταρ του ΝΒΑ, που παίζει πλέον στη Κίνα, «έκραξε» τον πρόεδρο των ΗΠΑ για ένα post που είχε κάνει.

Ο Trump είχε χαρακτηρίσει τον coronavirus «κινέζικο ιό» αγνοώντας την σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να μην χρησιμοποιούν την Κίνα, όπου ξεκίνησε την δράση του ο ιός, ως «χαρακτηρισμό» για τον Covid-19.

O «πλανητάρχης» είχε πει σε post που έκανε στο twitter: «Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τις βιομηχανίες (σ.σ.: εννοεί τις αμερικανικές) όπως την αεροπορική και άλλες, οι οποίες έχουν επηρεαστεί από τον κινέζικο ιό. Θα βγούμε πιο δυνατοί από ποτέ»

Αρκετοί άσκησαν κριτική στον Trump για την ατάκα αυτή, Ανάμεσά τους τους ήταν και ο Lin, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αλλά έχει ρίζες από την Κίνα και την Ταϊβάν.

Ο Jeremy Lin απάντησε στον Trump με post που έκανε και στο οποίο ανέφερε: «Σου εύχομαι να υποστηρίξεις ενεργά τους ευάλωτους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω της κακοδιαχείρισης μας στον ιό, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που επηρεάζονται από τον ρατσισμό που ενισχύεις»!

 

ΤO POST TOY JEREMY LIN