Ο Jalen Rose ξέσπασε. Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ μίλησε με συγκλονιστικό τρόπο στην εκπομπή του «ESPN», «Get Up!» για την δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στην Μινεάπολη και ζήτησε από τον κόσμο να αντιδράσει για να σταματήσουν όλα αυτά.

Ο Rose θυμήθηκε ότι όλα αυτά τα έχει ξαναζήσει η αφροαμερικανική κοινότητα και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα η Αμερική να αγαπάει τους μαύρους ανθρώπους όσο αγαπάει την κουλτούρα των μαύρων. Περάσαμε πολλά όπως κάθε άλλη φυλή. Αυτό που βλέπουμε τώρα δεν άρχισε να γίνεται τώρα. Γκουγκλάρετε να δείτε τι έχει συμβεί… Μας έχουνε ρίξει νερά με μάνικες, μας έχουν επιτεθεί με σκυλιά. Τα ξεπεράσαμε όλα όμως. Είμαι μεγάλος σε  ηλικία και μπορώ να θυμάμαι τα παλιά συνθήματα. Το «Έχω ένα όνειρο». Το «Πολέμα την Εξουσία». Το… «Γαμ… την αστυνομία». Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μην είναι μαύροι, να μην είναι καφέ. Αν θεωρείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην κοινωνία σου και έχεις φωνή, έλα στάσου μαζί μας, διαμαρτυρήσου μαζί μας, πόσταρε μαζί με μας.  

Η εικόνα του Colin  Kaepernick να γονατίζει στη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου είναι ακριβώς αυτό που είδαμε στη Μινεσότα, όταν ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο δρόμο για πάνω από οκτώ λεπτά, με χειροπέδες, με ένα γόνατο στο λαιμό του και δολοφονήθηκε. Ας αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Αυτές είναι δολοφονίες. Αυτά είναι λιντσαρίσματα. Αυτά τα πράγματα έχουν προκαλέσει πόνο στην κοινωνία μας, στην κοινότητά μας, για εκατοντάδες χρόνια. Ουρλιάζουμε για τη βοήθειά σας».

 

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ JALEN ROSE