Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να κάνει ένα πρωτότυπο γκάλοπ. Ανέβασε συνολικά 32 βίντεο από τρομερά καρφώματα παικτών Εθνικών Ομάδων που έγιναν στις μεγάλες διοργανώσεις της τα τελευταία 10 χρόνια και ζήτησε από τον κόσμο να ψηφίσει το κορυφαίο κάρφωμα της δεκαετίας.

Μάλλον καταλάβατε αμέσως ποιον αφορά το θέμα…  Φυσικά και από την λίστα της FIBA δεν θα μπορούσε να λείψει Ελληνας σταρ του ΝΒΑ και της Εθνικής ομάδας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι… μετρ στα καρφώματα και έχει προσφέρει επικές τέτοιες φάσεις στον κόσμο.

Ο «Greek Freak» είναι υποψήφιος για το εντυπωσιακό κάρφωμα που είχε κάνει κόντρα στη Νέα Ζηλανδία στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ναι, μιλάμε για εκείνο το μυθικό κάρφωμα που πήρε την μπάλα έξω από το καλάθι, είδε «κενό» στην ρακέτα της αντιπάλου της Ελλάδας σε εκείνο το ματς, τρύπωσε μέσα σε χρόνο μηδέν με τον μοναδικό δρασκελισμό του, «απογειώθηκε» σχεδόν από την γραμμή του φάουλ και έκανε  ένα μαγικό κάρφωμα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, βέβαια έχει πολλούς και σπουδαίους αντιπάλους στην ψηφοφορία για το καλύτερο κάρφωμα της 10ετίας στις διοργανώσεις της FΙΒΑ. Μαζί με τον σταρ των Bucks και της Εθνικής Ελλάδας υποψήφιοι είναι πολλοί μεγάλοι παίκτες και απόλυτα αστέρια του ΝΒΑ και του μπάσκετ. Με τον Giannis θα κονταροχτυπηθούν στον διαγωνισμό παίκτες όπως οι James Harden, Jaylen Brown, Luka Doncic.

 

ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ