Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ron Baker, όντας εμφανώς ταλαιπωρημένος από πάμπολλους τραυματισμούς, στα 28 του μόλις χρόνια!

Ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ, που είχε περάσει και από την Ευρώπη φορώντας τη φανέλα της CSKA Moscow για 30 περίπου ματς τη σεζόν 2019-20, και το κορμί του δεν άντεχαν άλλο τους σκληρούς και φρενήρεις ρυθμούς του επαγγελματικού αθλητισμού και πήρε μια πολύ δύσκολη για τον ίδιο ρότα αποχώρησης από το μπάσκετ.

Ο απόφοιτος Witchita State, που είχε πάρει και μάστερ στο Business Administration στο εν λόγω κολέγιο, βρήκε ήδη το επόμενο βήμα της ζωής του, με τον ίδιο να προσλαμβάνεται ως Project Manager στo Ascension Via Christi της διεθνούς φήμης εταιρείας Christie’s Strategic Partnerships, προσπαθώντας να ξεχαστεί έτσι δημιουργικά στον κόσμο της ιατρικής επιμέλειας.

Συνολικά, εμφανίστηκε σε 96 ματς στο ΝΒΑ με τη φανέλα των New York Knicks και των Washington Wizards μετρώντας 3 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 15 αγωνιστικά λεπτά.
Στη Ρωσία παρέμεινε μόλις για μια σεζόν, και πρόλαβε να αριθμήσει 3 πόντους σε 11 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.