Επίσημα παρελθόν αποτελεί ο Sergio Hernandez από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής, με το λείξαν συμβόλαιό του να μην ανανεώνεται από την Ομοσπονδία της χώρας.

Κάπως έτσι, μπαίνει ένα τέλος στην κοινή τους σχέση που διήρκεσε συνολικά 11 ολόκληρα χρόνια και 2 διαφορετικές θητείες, με τη χώρα της Αμερικής να αναζητάει ήδη τον επόμενο τεχνικό που θα καταφέρει να οδηγήσει τη νεότερη γενιά που θα διαδεχθεί το θρύλο των Scola, Ginobili, Nocioni και Delfino, προκειμένου να ανανεωθούν οι επιτυχίες της Ψυχής.

Ο Ηernandez, που παράλληλα ήταν και ο προπονητής της Zaragoza την περσινή σεζόν, την πρώτη του αρμάδα έπειτα από 4 χρόνια αποχής από τους συλλόγους, ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 στην πατρίδα του και το 2015, πέντε χρόνια μετά τον πρώτο χωρισμό τους, γύρισε και πάλι, για να κατακτήσει 4 μετάλλια εντός της ηπείρου, αλλά και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας το 2019.

Συνολικά, είχε οδηγήσει την Αργεντινή σε 11 μετάλλια (3 χρυσά), με την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 να αποτελεί ίσως την πιο αξιομνημόνευτή του επιτυχία.