Ο Γιάννης Καλαμπόκης δεν είναι ο πρώτος Ελληνας τεχνικός που πηγαίνει να δουλέψει στη Κίνα (o 40χρονος προπονητής έκλεισε ως βοηθός στο τεχνικό τιμ των Zhejiang Lions, όπου μάλιστα θα έχει υπό τις οδηγίες του τον Γιάννη Μπουρούση). Τον δρόμο τον είχαν ανοίξει προ καιρού άλλοι… πιονέροι Ελληνες προπονητές που δεν δίστασαν να μετακομίσουν στην άλλη άκρη του κόσμου για να δουλέψουν στην Κίνα και να δώσουν τα φώτα τους στο κινεζικό μπάσκετ. Το Basketblog θυμάται κάποιους απ’ αυτούς.

Πολλοί Ελληνες έχουν περάσει από την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Την κορυφαία και top class δουλειά, όμως, στην Κίνα την έκανε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο «δράκος» ήταν προπονητής της Εθνικής Κίνας την σεζόν 2013-14.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 

 

Από τους πρώτους Ελληνες προπονητές μετανάστες στην Κίνα ήταν ο Μιχάλης Κυρίτσης. Ο πολύπειρος τεχνικός άφησε την Ελλάδα πήγε στην Κίνα και εργάστηκε στους Liaoning και τους Χinjiang Flying Tigers.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

 

O Γιάννης Χριστόπουλος έχει περάσει από το τεχνικό τιμ της Εθνικής Κίνας, ενώ παραμένει ακόμα στην Κίνα. Ο 44χρονος Ελληνας κόουτς είναι πρώτος προπονητής στους Beijing Duks όπου μάλιστα έχει στο πλευρό του άλλον ένα Ελληνα, τον Χάρη Μαρκόπουλο.

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Από την Κίνα έχει περάσει και ο Μιχάλης Καλαβρός έχει δουλέψει στους Shanghai Sharks και τους Shanxi Brave Dragons.

 

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ

 

 

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Στην Κίνα εργάστηκε και ένας άλλος προπονητής και μάλιστα έχει στη τροπαιοθήκη του και την κούπα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην χώρα. Ο λόγος για τον Στράτο Κουκουλεκίδη, ο οποίος είχε πάρει το πρωτάθλημα NBAL 2013 ως προπονητής της Σιτσουάν

 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ

Tags:
Κίνα