Με τον Patty Mills να πετυχαίνει ένα τρομερό buzzer beater τρίποντο, η Αυστραλία κατάφερε να επικρατήσει στο νήμα της Αργεντινής με 87-84 στο Las Vegas!

Το τελευταίο ένα λεπτό της εν λόγω αναμέτρησης -που αν και φιλική ήταν σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με χαρακτήρα κανονικού παιχνιδιού- ήταν συγκλονιστικό, με τον Luis Scola να ισοφαρίζει σε 84-84 στο 39′ με δικό του ελεύθερο τρίποντο από την αριστερή 45.

Στη συνέχεια 2 (!) επιθέσεις -από μια- δεν κατάφεραν καν να μετουσιωθούν σε σουτ, με την πολύ καλή άμυνα της Αργεντινής αρχικά και μετέπειτα των Αυστραλών να φέρνουν την τελευταία του αγώνα στα χέρια του άσου των San Antonio Spurs, που είναι έτοιμος για ακόμα μια Ολυμπιάδα με τους Boomers!

Με αυτόν τον τρόπο, ο Mills έφτασε τους 17 πόντους στην αναμέτρηση και το 4ο τρίποντό του σε 9 απόπειρες όντας ο πρώτος σκόρερ των νικητών, που αντίκρισαν τους επίσης παίκτες του ΝΒΑ Joe Ingles, Μatisse Thybulle και Aaron Baynes να ακολουθούν με 16, 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

 

 

 

Από την άλλη μεριά, ο 40χρονος Scola ήταν ο καλύτερος του γηπέδου με 25 πόντους, ριμπάουντ και 50% ευστοχία σε 18 απόπειρες, ενώ ο Facundo Campazzo έμεινε στους 12 πόντους και τις 5 τελικές πάσες σε 22 αγωνιστικά λεπτά.

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.