Η αποτυχία της Εθνικής ομάδας του Μάλι να εμφανιστεί στους δύο τελευταίους χρονικά αγώνες για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κόντρα σε Ουγκάντα (1/7) και Νιγηρία (2/7) έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, την αποβολή της από τη συνέχεια της διοργάνωσης!

Ουσιαστικά λοιπόν, Ουγκάντα και Νιγηρία κέρδισαν στα χαρτιά με 20-0 τα δύο αυτά ματς κόντρα στο Μάλι, το οποίο παρότι είχε εκκινήσει πολύ δυναμικά στα πρώτα τρία παιχνίδια του ομίλου του (2-1 ρεκόρ) δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα συμμετοχής και διεκδίκησης της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λόγω της αποτυχίας τους να εμφανιστούν στους αγώνες με την Ουγκάντα ​​την 1η Ιουλίου και με τη Νιγηρία στις 2 Ιουλίου στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ FIBA ​​2023 στην Αφρική, η Εθνική Ομάδα του Μάλι έχασε καθένα από αυτά τα παιχνίδια με απώλεια.

Σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες μπάσκετ, εάν σε ένα τουρνουά δεν παρουσιαστεί σε αγώνα για δεύτερη φορά η ομάδα θα αποκλειστεί από το τουρνουά και τα αποτελέσματα όλων των αγώνων που έπαιξε αυτή η ομάδα θα ακυρωθούν.

Οι υπόλοιποι αγώνες του τρίτου παραθύρου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA ​​2023 της Αφρικής θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί».

Αναλυτικά η κατάταξη στον όμιλο του Μάλι (1ος):

1. Νιγηρία 2-2
2. Πράσινο Ακρωτήρι 2-2
3. Ουγκάντα 2-2
4. Μάλι

Tags:
FIBA